Söderköping


Husby Gård 1


Såld

Husby Gård 1

Nyrenoverad 2:a bara två trappsteg upp!

Denna lägenhet passar perfekt för dig som uppskattar god smak, charm och naturliga materialval. Duschrummet är t ex helt nyrenoverat med specialbehandlad kalksten på golvet. Det vackra trägolvet i vardagsrum, kök och sovrum är både vitlutat och hårdvaxat för att ge det en ljusare känsla och en tåligare yta. Lägenheten är verkligen i toppskick så här är det bara att flytta in och njuta av livet. Dessutom ingår P-plats!

Fakta

Adress:
Husby Gård 1
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Lägenhetsnummer:
2  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.1722000%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
Ett förråd i källarplanet tillhör lägenheten
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%

Energideklaration

Utförd
2017-06-14
F
179 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
8 400 kr/år
1 014 kr/år
9 414 kr
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för försäkring inkluderar bostadsrättstillägg.

Förening

BRF Odalmannen 3 i Söderköping
769634-4014
Ja

Om föreningen

Brf Odalmannen 3 i Söderköping bildades så sent som 2017 och äger med lagfart fastigheten Söderköping Odalmannen 3. Föreningen består av totalt 5 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på tre st 2:or och två st 4:or.

Huset har anor från mitten av 1800-talet och byggdes om fullständigt i samband med bildandet av föreningen. Från att ha varit en pampig enfamiljsbostad har den nu inretts med fem moderna lägenheter. Samtliga med charmiga trägolv och högt i tak.

Eftersom föreningen endast omfattar fem lägenheter krävs att åtminstone en i varje hushåll är delaktig i föreningsarbetet.

En parkeringsplats tillhör lägenheten. Det finns möjlighet att montera elstolpe till självkostnadspris.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då samtliga lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten.

Det finns en gemensam trädgård för medlemmarna att nyttja och man har under 2019 köpt in nya utemöbler. Det finns även ett lusthus som är fritt fram för medlemmarna att nyttja. Vidare finns möjlighet till odling i pallkrage för den som så önskar. Det är bara att anmäla sitt intresse till styrelsen så hjälper dom till.

Man har två gemensamma städdagar varje år. En på våren och en på hösten då man träffas och snyggar till de gemensamma ytorna och utrymmena.

När det gäller städning av trapphuset i har man ansvar en vecka i taget enligt ett rullande schema. Den utvändiga skötseln såsom gräsklippning, snöröjning, skottning och sandning köps in av en extern leverantör.

Man har inom föreningen diskuterat att inom en inte alltför avlägsen framtid höja årsavgiften i två steg. Detta för att säkra den långsiktiga ekonomin så att det finns likvida medel avsatta för eventuella kommande investeringar som kan behöva göras.

Interiör

Huvudentré

Entré till detta charmiga, gamla och totalrenoverade flerbostadshus sker antingen via den platsbyggda och plattsatta rampen eller via en kortare trappa. Väl inne i trapphuset finns plats för en skohylla för att slippa ha skorna innanför sin egen lägenhetsdörr.

Lägenhetsentré

Här välkomnas man in till en hall och ett allrum integrerat med köket. Innanför ytterdörren finns ett städskåp med en inbyggd elcentral samt även en garderob för ytterkläderna. 

Allrum

Ljust och luftigt med vitlutat och hårdvaxat golv, högt i tak och tre stora fönster med ovanfönster som alla vetter mot staden nedanför den gemensamma insynsskyddade trädgården. 

Kök

Köket har som sagt en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger goda chanser till umgänge samtidigt som middagen förbereds. Själva köket, som går i vinkel, har vita släta skåpsluckor och gedigna arbetsbänkar av ek. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med fläkt, en kyl/frys samt en diskmaskin.

Sovrum

Även här är trägolvet vitlutat och hårdvaxat, takhöjden väl tilltagen och det finns ett stort ljusinsläpp. I sovrummet finns gott om förvaring i form av en skjutdörrsgarderob längs med hela väggen mot duschrummet.

Duschrum/Tvätt

Helt nyrenoverat med behandlad kalksten på golvet samt på väggarna i duschplatsen som har vikbara väggar. I övrigt är väggarna målade i våtrumsklassat vitt. I samband med renoveringen har man valt att bygga en avskiljande halvvägg bakom vilken man finner tvättpelaren med tvättmaskin och torktumlare. Vidare finns ett draperi som ytterligare skärmar av själva tvättavdelningen. I duschrummet finns förstås också wc samt ett handfat i kommod med spegel liksom även ett väggfast högskåp.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Husby Gård 1

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50