Såld Skärgårdsnära boende med rätt till brygga!

Arnö Slätvik 5

Gryts södra skärgård

Skärgårdsnära boende med rätt till brygga!

Välkommen till detta lättskötta skärgårdsläge med permanent standard och plats för många! Här kan du njuta av tystnaden och den omgivande skärgårdsnaturen från någon av uteplatserna eller altanerna. Den delvis bergiga naturtomten kräver minimalt med skötsel så du kan ägna all din fritid åt båt- och skärgårdsliv. Huvudbyggnaden innehåller 4 rok, duschrum samt tvättstuga och gästerna härbärgeras i någon av de båda gäststugorna. Totalt finns 4-6 sovplatser för vänner och bekanta när de kommer på besök. Glöm inte att boka tid om du vill komma på visning!

Fakta

Adress:
Arnö Slätvik 5
Område:
Gryts södra skärgård, Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
ARNÖ 1:5
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1986
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration (1986).
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
LV-pump, direkt el samt brasinsats
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Eldstad:
Öppen spis med insats

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
615 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
553 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 168 000 kr
Bef. pantbrev:
7st om 2 143 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1986
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
24 000 kr/år
1 500 kr/år
2 200 kr/år
4 200 kr/år
1 400 kr/år
33 300 kr/år
Driftskostnaderna avser boende året runt. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer om 8 349 kr.
8 349 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall

Via några steg upp till altandäcket kommer du till entrén och vidare in i hallen som har parkett på golvet. Innanför dörren finns plats för avhängning och ovan dörren sitter luftvärmepumpen. Här finns också trappan upp till det övre planet.

Klädkammare

I anslutning till entrén finns den klädkammare med hyllor och stång.

Duschrum

Renoverat 2010 med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod samt en dusch med vikbara glasväggar. 

Tvättstuga

Innanför duschrummet finns tvättstugan som också den har klinker på golvet. Denna del av huset byggdes till ca 2005. I tvättstugan finns en rostfri tvättho, två garderober, ett väggskåp samt en tvättmaskin.

Sovrum/Kontor

Detta lite mindre sovrum alternativt kontor har laminat på golvet och längs ena väggen finns plats för förvaring bakom spegelskjutdörrar. Från rummet når man det nordvästra altandäcket. 

Altan

Från däcket finns en trappa som leder ner till trädgården och på däcket finns både en pergola och en vedeldad badtunna.

Vardagsrum

Rummet går i vinkel med kökets matplats och har parkettgolv. I vardagsrumsdelen finns en öppen spis med insats (det finns en inbyggd fläkt i den öppna spisen men som inte fungerar sedan insatsen installerades). I anslutning till köket finns en dörr som leder ut till både den delvis inglasade altanen och det öppna altandäcket. 

Inglasad/Öppen altan

Detta är den givna platsen för de flesta av familjens måltider under den varmare delen av året. Dessutom har man skön utsikt till maten! Altandäcket fortsätter runt huset mot huvudentrén. Under den kallare årstiden är det skönt att krypa ned i det varma och bubblande spabadet från vilken man också har utsikt mot vattnet nedanför.

Kök

Öppet mot vardagsrummet med matplatsen placerad vid fönstret som vetter mot sydöst. Köksdelen är verkligen matlagningsvänlig med gott om avställningsytor på nära håll. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med fläkt, inbyggd micro, liten diskmaskin samt en kyl/frys.

ÖVRE PLAN

Allrum

Till vänster ovanför trappan finner man detta allrum med laminatgolv och träpanel i tak och snedtak. Fönstret vetter mot nordväst. För den som så önskar är det en relativt enkel sak att bygga om detta allrum till ett sovrum.

Sovrum

På andra sidan trappan finner man det stora sovrummet som också det har laminat på golvet. I detta sovrum finns en platsbyggd garderob under snedtaket. Från fönstret har man en härlig utsikt mot vattnet liksom även från den egna balkongen.

Gäststugor

En större gäststuga byggd 1987 fördelad på två gästrum. Grundlagd på plintar med en stomme av trä och plåt på taket.

En mindre gäststuga om ca 10 kvm innehållande ett gästrum.

Redskapsbod

Denna arbetsvagn på hjul är tilläggsisolerad och inredd som redskapsbod. Invändigt finns bland annat förvaringshyllor, några garderober, en snickarbänk samt en extra frys. 

Tomten

Lättskött naturtomt med skärgårdskaraktär och med en hel del berg i dagen. Det finns också blommor, buskar och odlingslådor. Fastigheten är belägen granne med Arnö naturreservat vilket sköts av Länsstyrelsen. Sommartid betas markerna av nötkreatur och genom åren har Länsstyrelsen hittills alltid hållit nere vegetationen mot vattnet så att den fria sikten bibehållits.

Säljaren berättar

Fastigheten är belägen i Gryts underbara skärgård. Med havsutsikt på framsidan och från baksidan ser man skogen och en äng. Avskilt läge med en granne. Nära till havet och gemensam brygga med grannen i lugna Arnö viken. Runt omkring oss är det naturreservat som Länsstyrelsen sköter om med gallring mm.

Område

Från Slätvik går det snabbt att ta sig ut till farleden och öppet vatten. För dagsutflykter rekommenderas en båtutflykt från den egna bryggan till någon av de närliggande härliga badklipporna för att hitta sitt alldeles egna smultronställe! Är man sugen på en bit mat går det också bra att ta sig in längs Valdemarsviken till staden eller varför inte bege sig till Gryts varv, Fyrudden eller Gryts camping. Läs gärna mer om Gryts skärgård via https://www.gryt.se/

Det vackra naturreservatet Kväddö med sin unika skärgårdsmiljö ligger bara ett par kilometer bort. Här kan man ströva omkring i timmar och bara njuta! Även Ekudden kan rekommenderas som ett mysigt utflyktsmål. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef