Söderköping - Söderköping


Tvärgatan 3


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Tvärgatan 3

Söderköping

Insynsskyddat och stadsnära!

Välkommen till detta hem från 1949 med riktigt genuin och skön känsla. Huset har självklart moderniserats men i båda bostadsplanen har man bevarat de gamla trägolven och på övre planet finns samtliga kattvindar kvar. Bostaden, som är i gott skick, fördelar sig på vardagsrum med täljstenskamin, matsal, kök, en möblerbar övre hall, tre sovrum samt duschrum och en separat toalett. I källarplanet finner man praktiska förvaringsutrymmen samt tvättstugan där det också finns möjlighet att ta ett skönt bad. Den plana och lummiga trädgården med fruktträd och planteringar bjuder in till både umgänge och barnbus. På tomten finns också en gäststuga utrustad med en separett toalett.

Fakta

Adress:
Tvärgatan 3
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
KARPEN 4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1949
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas (övervåning)
Uppvärmning:
LV-pump (2018), täljstenskamin samt direktel
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor (2014)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Täljstenskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är indraget

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 252 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
609 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 861 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
12st om 2 558 500 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1949
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2020-12-22
E
146 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
27 000 kr/år
9 800 kr/år
3 300 kr/år
6 500 kr/år
46 600 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. VA inkluderar en lägenhetsavgift avseende gäststugan. Fastighetsskatt tillkommer med 8 349 kr/år.

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré/hall

Man välkomnas in i en hall med klinker vid entrén och sedan ett tidsenligt gammalt trägolv som sedan löper genom hela entréplanet. I hallen finns plats för avhängning.

Duschrum

I anslutning till entréhallen finns ett duschrum med klinker på golvet och målad våtrumstapet på väggarna. Utrustat med wc, handfat samt en duschplats. I utrymmet finns ett vädringsfönster.

Kök

Köksinredningen är delvis av den äldre modellen med skåp som går ända upp i tak vilket ger extra gott om förvaringsutrymme. Luckorna är ommålade någon gång och i köket finns även ett gammaldags skafferi. Den maskinella utrustningen består av en hällspis (2016) med spisfläkt, diskmaskin (2018) samt en kyl/frys. I anslutning till köket finns plats för ett mindre matbord.

 

 

Matsal

Nuvarande ägare har valt att använda detta före detta sovrum som matrum. Här finns plats för både familj och gäster till bords. I rummet finns också en liten klädkammare.

Vardagsrum

Braskaminen från 2003 eldar man gärna och ofta i. Både för mys och som en del av uppvärmningen. Från vardagsrummet finns en utgång till altan och den lummiga och insynsskyddade trädgården.

Sovrum

Detta sovrum har man valt att inreda med en garderobsvägg med skjutdörrar, praktisk inredning samt även invändig belysning.

ÖVRE PLAN

Trappan till övre planet återfinns i entréhallen och här sitter också luftvärmepumpen.

Övre hall

Delvis möblerbar med en klädkammare samt en längsgående kattvind. Här finns goda möjligheter att skapa ytterligare ett sovrum för den som behöver. Enligt nedan länk får man bygga två takkupor utan krav på bygglov. Bygganmälan krävs dock.

https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov--byggande/anmalningsplikt/bygglovbefriade-atgarder/takkupor/

Toalett

Detta utrymme under snedtaket har man utnyttjat till att göra en toalett med wc och handfat för att slippa springa i trappan när nöden tränger på nattetid.

Sovrum

Beläget mot väster med en kattvind och nytt 3-glasfönster.

Sovrum 

Detta vetter mot öster och har också det en kattvind samt ett nytt 3-glasfönster. 

KÄLLARPLAN

Från entréhallen leder trappan oss ned till källarplanet.

I källarhallen finns en nyare elcentral med vipbrytare och jordfelsbrytare. Nedanför trappan i anslutning till hallen finner man först en matkällare. I källaren finns vidare ett pannrum/hobbyrum med en 300 liters varmvattenberedare från 2018. Det finns också ett stort förråd med uppgång till trädgården. Slutligen finns ytterligare ett förråd och sen har vi tvättstugan utrustad med tvättho, arbetsbänk, tvättmaskin (2017) samt en torktumlare. I tvättstugan finns också en luftavfuktare och ett hörnbadkar som kommer väl till pass för barnfamiljen. 

 

 

Gäststuga

Denna vinterisolerade gäststuga är inredd med en platsbyggd loftsäng samt ett toalettutrymme med en separett-toalett. Möjlighet finns att sätta in ett trinettekök då det finns kallvatten utdraget från huvudbyggnaden. Ledningen är försedd med en värmekabel för att undvika frysrisk.

Vedskjul

Bakom gäststugan finns detta vedskjul som rymmer ca 15 kbm ved.

Trädgården

Stor och härlig med plats för barnspring och näst intill helt insynsskyddad sommartid. I trädgården finns bland annat fruktträd, blommor, buskar och även några odlingslådor. 

Allmänt

Snedtaken på övre planet är tilläggsisolerade.

Säljarna berättar

Vi köpte huset p.g.a. potentialen, läget och allt det praktiska. Barnen fick en hel övervåning medan vi kunde ha sovrum och plats för gäster på entréplanet. Trädgården är fantastisk på sommaren. Den är lummig, insynsskyddad och har gott om plats för barnen att leka på. Det är gott om skugga under de stora träden och mycket sol över altanområdet. Det finns äpple-, päron- och plommonträd samt olika bärbuskar.

Gäststugan är guld värd vid högtider när gäster behöver en sovplats. Källaren praktiskt med alla förvaringsutrymmen, stor tvättstuga och verkstad. Matkällaren är till stor hjälp vid förvaring av diverse bär o frukt. Runt omkring bor det både äldre och yngre samt barn i olika åldrar. Alla är väldigt trevliga och hjälpsamma. Här fann vi vår egen oas, mitt i Söderköping med närhet till allt.

Nu går livet vidare och det är dags för en förändring. Vi hoppas att den som blir köpare till vårt härliga hem kommer att uppskatta det lika mycket som vi.

Fredrik och Cathrine 

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50