Bränntorp - Rejmyre


Orrstigen 4


Orrstigen 4

Bränntorp

Litet och mysigt med plan och lättskött trädgård!

Detta lilla och gulliga fritidshus fördelat på storstuga, sovrum och arbetskök är kanske Bränntorps minsta. Trots det finns allt man behöver för skön avkoppling från vardagens stress. Altanerna på båda sidor av huset inbjuder verkligen till egentid med en god bok eller ett korsord i sällskap av fåglarnas sång. Gästerna sover gott i det egna gästrummet efter skön samvaro och kanske grillat till middagen på det härliga trädäcket. De har också närmast till toaletten vilken är belägen i ett eget litet hus granne med gäststugan. Välkommen att uppleva en stunds lugn och ro! Glöm bara inte att anmäla dig innan du kommer.

Fakta

Adress:
Orrstigen 4
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:104
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1977
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via samfällighet. BDT-avlopp till tank.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
TV- Internetutbud:
Fiber finns i vägen utanför tomten men är ej installerat eller betalt.

Ytor

Tomtarea
2 752Kvm
Boarea
30Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
165 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
260 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
425 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 233 750 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1977
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
13 400 kr/år
450 kr/år
3 200 kr/år
1 168 kr/år
1 231 kr/år
19 449 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Vatten/Avlopp avser slamtömning av BDT-tanken vartannat år. Fastighetsskatt tillkommer med 3 188 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
 • Gemensamhetsanläggning FINSPÅNG BRÄNNTORP GA:1. Vägar med vänd- , mötes- och biluppställningsplatser. Grönområde innefattande park- och skogsmark, gångvägar och badplatser med tillhörande anläggningar. Vattenförsörjningsanläggning (brunn, pumpar, hydrofor, pumphus, vattenverk, ledningar fram till resp tomtgräns samt därtill hörande anordningar). Förvaltas av Bränntorps Vägförening (#GA1)
 • Avtalsservitut (#2)
 • Avtalsservitut ledning mm (#05-IM1-68/5858 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

Entré sker via en möblerbar veranda under tak med huvudsakligen österläge.

Hall

I den lilla entréhallen finns plats för avhängning. Det är också här man finner elcentralen.

Tvättrum

Här finns ett handfat för morgon- och kvällstoalett samt ett spegelskåp och ett vädringsfönster.

Arbetskök

Funktionellt kök med gråmålade skåpsluckor och diskho nedsänkt i köksbänken. Utrustat med hällspis med fläktkåpa (motorfläkt monterad 2021) samt en kyl/frys.

Storstuga

Ljust och trevligt med ljusinsläpp åt tre håll samt utgång till en altan under tak med utsikt mot trädgården.

Sovrum

I sovrummet finns plats för två enkelsängar alternativt våningssängar och det finns två platsbyggda garderober.

Gäststuga/Förråd

Denna byggnad är fördelad på ett mysigt gästrum samt ett förråd med el och värme. I förrådet sitter varmvattenberedaren som gör en stund i uteduschen på andra sidan väggen extra njutningsfull. 

Byggnaden är grundlagd på plintar med en stomme av trä samt plåt på taket. 

Redskapsförråd

En klassisk friggebod inredd med hyllor som ger plats för diverse redskap och verktyg. Även åkgräsklipparen får plats här inne.

Även denna byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä samt plåt på taket.

Toalett

Detta heliga hus står på plintar och har en stomme av trä och plåt på taket. El finns indraget för såväl belysning som för den nästan nya mulltoaletten som har sin plats här.

Trädgård

Trädgården är plan och lättskött med mestadels gräsmatta som inbjuder till lek och trevlig samvaro. I trädgården finns även en del perenna rabatter samt buskar och träd. Bäst av allt är det stora öppna trädäcket med sin platsbyggda grill. Här tillbringas många lata och glada dagar sommartid.

Allmänt om fastigheten

Yttertaket kontrollerades och dåliga delar byttes ut under 2020. Hallen, tvättutrymmet och köket är renoverade under 2021. 

De flesta inventarier ingår i överlåtelsen.

 

Området

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där närmare en tredjedel bor permanent. Vintertid finns möjligheten att hämta dricksvatten vid två gemensamma pumphus. Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor och badflotte. Vid denna anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst och även gemensamt kräftfiske i sjön.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt även en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även tvättmaskiner att låna.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när i tiden detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsida: branntorp.se samt branntorp.se/badhusforeningen/

Säljaren berättar

 • När vi köpte den här lilla stugan för tio år sen blev vi så glada, vi hade varit på några visningar innan men hittade inget som passade oss så kom vi till Bränntorp en regnig höstdag och där stod det.
 • Det är bra här på Orrstigen för det finns många grannar som bor här året runt och som hjälper till om det behövs.
 • Tomten är på 2700 kvadrat och ligger bakom två höga granhäckar. När man åker in på tomten känner man hur stressen försvinner och lugnet infinner sig.
 • Fast huset är litet har vi varit många människor där som vid tex midsommar med både sol och regn och varma sommardagar.
 • Med barn och barnbarn har vi upplevt bad, badminton, slå lite golfbollar, kubb. Vi har renoverat både ute och inne, byggt en stor altan som är härlig att sitta och sola, titta in i en liten brasa eller grilla och naturligtvis många glada skratt.
 • Kiosken vid Getnäs är öppen på somrarna och på helgerna vår och höst. Där kan man köpa glass, godis och spela minigolf och gå på tipspromenad, Man firar midsommar på midsommardagen och lite andra engagemang ända fram i oktober.
 • Vi har också de senaste åren firat nyår eller trettonhelg.
 • I rabatterna finns mycket jättedaggkåpor, ormbunkar, lavendel, kattmynta och härliga björkar där man kan spänna upp en hängmatta och ligga och filosofera.
 • Det var tur att de i år grävde ner elkabeln för annars hade vi fått tagit ner granhäcken.
 • Stugan ligger mellan två badplatser och det finns många stigar i området att gå på promenader. Det  finns mycket blåbär, lingon och svamp i skogarna runt omkring.

 

Med lite vemod lämnar vi över denna lilla oas till någon ny familj som kan få uppleva samma sak som vi fått.

Kjell och Anna-Karin Sundberg.

Dokument

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Orrstigen 4

Välj en tid för visning nedan
2021-10-21
2021-10-24

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50