Properties & Partners LUGNT O FRIDFULLT MED SKÄRGÅRDSNÄRA LÄGE O VISS HAVSUTSIKT!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Lagnö Moons stenar 1

Sankt Anna

LUGNT O FRIDFULLT MED SKÄRGÅRDSNÄRA LÄGE O VISS HAVSUTSIKT!

I populära Sankt Annas skärgård väntar detta välplanerade barn- och djurvänliga hem på en ny ägare. Huset har ett soligt läge på en höjd med ett stort härligt altandäck från vilket man har viss havsutsikt. Den huvudsakligen bergiga tomten är lättskött och full av möjligheter för dig som är sugen på att vidareutveckla ett redan väl genomtänkt trädgårdsprojekt. I den befintliga trädgården finns redan ett flertal stenlagda gångar som förbinder mer eller mindre avskilda trädgårdsrum med en mängd spännande växtslag. För dig som uppskattar närodlat finns även ett växthus. Fastigheten är omgiven av lugn och fridfull skärgårdsmiljö med bland annat karaktäristisk skärgårdstall, mossiga stenhällar, ängsmark, mm

Huset med allt i ett plan är i bra skick och fördelar sig idag på vardagsrum i vinkel med braskamin, kök, tre sovrum, duschrum, tvättstuga samt gästtoalett. Det passar utmärkt för såväl fritids- som permanentboende och de stora ljusinsläppen mot solen gör att ljuset flödar in och ger skön energi. Kvällssolen avnjuts bäst på det stora altandäcket som har plats för många att sitta ner och bara njuta av omgivningarna.

I anslutning till infarten finns ett garage som idag är oisolerat men som på ett enkelt sätt kan vinterisoleras. I garaget finns plats för en bil och det finns ett flertal hyllor för grejer och prylar. På uppfarten finns plats för ytterligare några bilar.

Inom bara ca 300 meter finns lanthandel, gästhamn, kajakuthyrning som gör det enkelt att njuta av sköna själsliga utflykter i vår vackra svenska skärgård. I gästhamnen finns även en skärgårdsrestaurang med fulla rättigheter samt bastu och spabad som kan hyras för avkopplande stunder i goda vänners lag.

Fakta

Adress:
Lagnö Moons stenar 1
Område:
Sankt Anna
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
LAGNÖ 2:46
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
2001 enligt fastighetsregistret Huvudbyggnad och garage uppfördes under perioden 2001-2003
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa gemensam för tre fastigheter. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration gemensam för fem fastigheter.
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luft-värmepump (2010), braskamin med värmefläkt.
Ventilation:
Mekanisk ventilation med värmeåtervinning
Fasad:
Trä (ommålad 2018)
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund med avfuktare installerad 2008
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Braskamin med värmefördelande fläkt
TV- Internetutbud:
Huvudbyggnaden anslöts under 2020 till fibernätet.
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Hall

Ett stort altandäck med sydvästläge leder oss upp till huvudentrén. Innanför ytterdörren möts vi av en hall med klinkergolv det finns en garderob för ytterkläderna. Längre in i hallen är det liksom i resten av huset, förutom i våtutrymmena, ekparkett på golven.

Duschrum

Beläget i anslutning till huvudentrén med klinkergolv med elgolvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegel, duschplats samt en elburen handukstork. I duschrummet finns även ett vädringsfönster.

Gästtoalett

Även denna är belägen i anslutning till entrén och har våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns wc samt handfat med ett spegelskåp.

Vardagsrum

Detta stora och luftiga rum går i vinkel och har stora ljusinsläpp mot söder och väster med skön utsikt över ängsmark och trädgård. I vardagsrummet finns två effektfulla fondväggar som matchar varandra. En braskamin försedd med en värmefördelande fläkt värmer snabbt upp hela huset. Från vardagsrummet finns utgång till det stora altandäcket som löper runt två av husets sidor.

Sovrum

I det största av sovrummen som har en ljusgrå tapet finns fyra garderober. Fönstret i detta sovrum vetter mot väster.

Sovrum

Även här är det en ljust grå tapet på väggarna och det finns tre garderober. Fönstret här inne vetter mot öster.

Sovrum

I det "rosa sovrummet" som har fönster mot norr, finns en mindre klädkammare.

Kök

Köksinredningen går i vitt och på golvet ligger en rutig plastmatta i dova färger. De mörka arbetsbänkarna har ett mossfärgat kakel på väggen som stänkskydd. Köket är utrustat med vitvaror i form av en spishäll med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt en kyl och frys, båda av fullhöjd. Från matplatsen vid fönstret har man skön utsikt mot fälten nedanför som i sin tur övergår till skog.

Tvättstuga med groventré

Här är det våtrumsmatta på både väggar och golv och det är i tvättstugan som vattnet kommer in. Den maskinella utrustningen består av en tvättmaskin, torktumlare (2020) samt ett torkskåp. Vidare finns i tvättstugan en rostfri ho, arbetsbänk med fönster ovan samt en garderob och husets varmvattenberedare. Från tvättstugan finns utgång till en liten stenlagd uteplats på tomtens ovansida. I och med det nordostliga läget är det en utmärkt plats för skuggig avkoppling under särskilt soliga och heta sommardager.

Garage

Det idag oisolerade garaget är grundlagt på en betongplatta med en trästomme som är klädd med stående träpanel. På yttertaket är det betongpannor. Byggnaden har plats för en bil samt även gott om förvaring. På infarten finns plats för fler bilar framför garaget. 

Trädgård

Den välplanerade trädgården som blommar från tidig vår till sen höst, är till största delen anlagd av föregående ägare i den naturligt bergiga och kuperade skärgårdsterrängen som omger huset. Den är lättskött och synnerligen väl genomtänkt för att minimera behovet av manuell vattning. På berget finns ett flertal naturliga avsatser och varma sköna platser för en stunds vila mitt i allt. Det finns också ett flertal gångar som förbinder trädgårdens olika "rum" och planteringar. På tomtens högsta punkt finns ett litet växthus och i närheten en bänk med utsikt mot vattnet. Fastigheten gränsar på ovansidan mot skog och från altandäcket har man skön utsikt över omgivande ängsmark och havet. 

Allmänt

Detta Hjältevadshus är byggt 2001 och har genom åren genomgått följande renoveringar och reparationer:

Under 2022 har vardagsrum, tv-rum, två sovrum samt gästtoalett tapetserats respektive målats. Även ugnen byttes det året. Under samma år servades krypgrundsavfuktaren, värmepumpen och den mekaniska ventilationen. Braskaminen sotades också då och ett vattenprov togs som visar godkänt resultat.

Samtliga vitvaror är utbytta från 2017 eller senare. 

Krypgrundsavfuktaren är installerad 2008. 

Kostnader avseende den gemensamma vattenkällan delas lika. Detta gäller t ex el, byte av filtermassa, ev. byte av pump/hydropress och dylikt.

Den gemensamma avloppsanläggningen kommer att göras om senast till våren 2025. I skrivande stund pågår arbetet med att ta in offerter avseende olika alternativ så att arbetet kan påbörjas under hösten 2024. Säljaren kommer att ta det ekonomiska ansvaret för samtliga kostnader förknippade med nyanläggningen och idrifttagandet av den nya avloppsanläggningen.

Gemensamt med fastigheterna Söderköping Lagnö 2:47 och 2:48 följer rätt att anlägga båtbrygga vid Lergraven mot en årsavgift till markägaren.

Säljaren berättar

När vi hittade huset Lagnö Moons Stenar kände vi direkt att det var vår plats på jorden. Blandningen av hav, natur och stillhet tillsammans med en levande landsbygd med lokala entreprenör och visionärer. Att det fanns en åretrunt öppen lanthandel ett stenkast bort, med förvånansvärt bra utbud, var ett stort pluss i kanten.

Huset har upplevts gediget, enkelt och lättskött och med en trädgård där vi fortfarande kan vara upptäcktsresande. En trädgård som vi önskar att vi haft ännu mer tid för. På framsidan ligger solen på hela dagen och önskar vi skugga letar vi oss till baksidan. 

Bakom huset finns ett stort skogsparti med vandringsstigar och klippstenar. Har ni husdjur är detta ett paradis.

Att det fanns fiber indraget var ett måste då vi även jobbat mycket hemifrån.

På grund av en ny arbetssituation måste vi tyvärr flytta på oss men vi kommer definitivt att återvända för paddlingsäventyr och för att träffa de bekantskaper vi gjort under åren vi bott här. 

Vi hoppas och tror att ni kommer att stortrivas här ute på Mon!

Vänliga hälsningar / Magnus & Ida 

Sankt Anna

I Mons skärgårdsby som ligger bara tre minuter bort finns i anslutning till båtbryggor och gästhamn populära och välbesökta Mons skärgårdskrog som har utsökt mat, catering och fulla rättigheter. I närområdet finns även en välsorterad lanthandel som är öppen året om. Det finns även stugor och rum att hyra samt ett litet SPA med bastu. Vidare finns Padelbana, kajakuthyrning och sköna promenadstråk. Med cykel tar du dig enkelt till Edgards hus där det sommartid bjuds på livemusik och annan underhållning samt gott fika. Där finns även en fin strandängspromenad om ca 800 m samt en frisbee-golfbana. Längre ut i Sankt Anna finns Tyrislöt med sin lilla Pub och boulebana där man också kan köpa såväl färsk som rökt fisk. Från Tyrislöt kan man också passa på och ta en båttur med skärgårdslinjen.

Vackra Sankt Annas skärgård ligger ca 50 minuter från Norrköping och 30 minuter från Söderköping. Omgivningarna präglas av skärgårdsnatur och det finns flera naturreservat. I närområdet finns ett flertal populära och välbesökta restauranger, lanthandlar liksom goda möjligheter till rekreation och aktiviteter. Till exempel finns vid Uvmarö Hamn skärgårdsrestaurangen Magasinet Sankt Anna som har fullständiga rättigheter, café och gårdsbutik med produkter från lokala producenter. I Tyrislöt finns ett större utbud och även bland annat båthamn och turbåtar via Skärgårdlinjen. Där finns även camping, en mindre affär och restaurang samt skärgårdsmuseum.

Mer information om närområdet finns bland annat på www.skargardsbyn.se och på Sankt Anna Portalen.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Lagnö Moons stenar 1

Välj en tid för visning nedan
:
2024-05-19
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Lagnö Moons stenar 1

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef