Properties & Partners ETAGEVÅNING AV HÖG KLASS I HJÄRTAT AV SÖDER!

S:t Olofsgatan 14

Söder

ETAGEVÅNING AV HÖG KLASS I HJÄRTAT AV SÖDER!

Denna etagevåning av hög klass är belägen i hjärtat av Söder. Bostaden som är belägen i byggnad från 1920-talet, bjuder på nyligen renoverade ytor med nya ytskikt i kök med leverantör Kolmårdskök, framtagna plankgolv i original, insatt Contura-kamin samt wc och duschrum i mycket fint skick. Här har samtliga elinstallationer fått en översyn och renoverats under 2022. Boendet präglas av den generösa takhöjden, flertalet detaljer från 20-talet och den värmande Contura-kaminen som skapar en hemtrevnad utöver det vanliga. De vackra plankgolven i original har varsamt restaurerats till sin forna glans, vilket ytterligare förhöjer lägenhetens unika charm och karaktär.

Denna rymliga lägenhet erbjuder generösa sociala ytor på entrévåningen, perfekta för umgänge och samvaro. Här välkomnas du av ett stort och inbjudande kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, där du enkelt kan ta emot gäster och njuta av kvalitetstid med familjen i en avslappnad atmosfär. En trappa ner öppnar sig en mer privat sfär, där du finner sovrummet som utgör en fridfull reträtt från dagens sysslor, ett mysigt tv-rum för lugna kvällar, goda förvaringsmöjligheter och egen entré från trapphuset.
Dessutom erbjuder bostaden två renoverade toaletter samt ett rymligt helkaklat duschrum, komplett med en modern tvättmaskin och torktumlare för att förenkla din vardag. Det generöst tilltagna köket erbjuder goda arbetsytor och gott om plats för umgänge där den estetiska utformningen och de praktiska lösningarna skapar en perfekt miljö för matlagning och social samvaro.

Denna rymliga lägenhet erbjuder flexibla ytor med möjlighet till upp till tre sovrum, vilket gör den perfekt anpassad för både par och växande familjer som värderar utrymme och bekvämlighet. Med en anmärkningsvärt låg avgift är detta hem inte bara ekonomiskt fördelaktigt utan även beläget i en ekonomiskt stabil och välmående bostadsförening, vilket ger en extra trygghet för alla dess medlemmar.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Fakta

Adress:
S:t Olofsgatan 14
Område:
Söder, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
64-65  /  1201
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
Förråd:
Källarförråd och vindsförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen har avtal med Tele2 om digital tjänster. Kabel-TV, bredband (250 MB) och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Avtal kan även tecknas med Telenor, som också har nät i alla lägenheter.
Inkluderat i avgift:
inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg.
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BF Solid u.p.a.
725000-0523
Ja
Nej

BF Solid u p a är en bostadsförenings som bildades 1926. Föreningen består utav fastigheterna Adelsgärdet 23, Kolonien 4 och kolonien 6 i Norrköpings kommun med adresserna Sankt Olofsgatan 2-16, Lagergrensgatan 15-21 och Dagsbergsvägen 6A-B. Fastigheterna ägs av föreningen.

Gemensamma utrymme:
Tvättstuga finns i alla tre fastigheterna.
på Adelsgärdet finns en mindre samlingslokal med bordtennisbord.

Hembud:

Hembudsrätten är en förköpsrätt som föreningen har vid en överlåtelse, och innebär att den medlem som har för avsikt att lämna föreningen måste erbjuda föreningen och dess medlemmar sin besittningsrätt, innan en köpare utanför föreningen kan överta besittningsrätten. Hembudsrätten underlättar för kvarvarande medlemmar att flytta till annat boende inom föreningen, och gör det möjligt att t.ex. överta en andel utan att behöva delta i en budgivning.

Hanteringen av hembud vid en överlåtelse sköts av styrelsen, enligt den beskrivning som finns att hämta här nedan.


Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som gäller samtliga medlemmar.

Renoveringar: 

Adelsgärdet 23: Adresser S:t Olofsgatan 2-16. 

1992 - Nya ytterdörrar.
1994 - Fasadrenovering. Nya takpannor.
1994/2004 - Nya fönster/målning.
1999-2004 - Stambyten.
2000 - Ny värmecentral.
2003: Målning av trapphus.
2004 - Ny dränering. Renovering av socklar.
2013 - Renovering av källare.
2022 - Renovering av källare.

Kolonien 4:
1994 - Fasadrenovering. Nya takpannor.
1994/2019 - Nya fönster/målning.
1997 - Nya ytterdörrar.
2001 - Målning av trapphus.
2016 - Ny dränering.
2011 - Ny värmecentral.
2017 - Renovering av källare.
2022 - Renovering av socklar.

Kolonien 6:
1991-1994 - Stambyte.
1994 - Fasadrenovering. Nya takpannor.
1994/2019 - Nya fönster/målning.
1996 - Ny dränering.
1997 - Nya ytterdörrar.
2001 - Målning av trapphus.
2011 - Ny värmecentral.
2017 - Renovering av källare.
2022 - Renovering av socklar.

Övernattningsrum planeras i källaren på Adelsgärdet (S:t Olofsgatan 14), dock oklart när det kan vara färdigt.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgift 1 juli 2023. Då höjde man med 300 kr/andel. Styrelsen räknar med att behöva höja avgiften under 2024, från och med när och med hur mycket kan de inte svara på då det ännu inte diskuterats.

Föreningen tar ut en inträdesavgift om 2% av köpeskillingen, betalas av tillträdande medlem. Föreningen tar inte ut några pantsättningsavgifter.

Beskrivning

Entréplan:

Entréhall
Rymlig entréhall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. Trevligt ljusinsläpp från både kök och vardagsrum. Här finns ytor för flera garderober för praktisk förvaring. Plankgolv i original, generös takhöjd om ca 2,65 meter och vitmålade väggar. 

Gäst-wc
Renoverad gäst-wc i helkaklat utförande. Inbyggd wc, handfat och avlastningsyta. 

Garderob / klädkammare
För praktisk förvaring av ytterkläder och skor. 

Kök
Hemtrevligt fullutrustat kök renoverat och tillbyggt under 2021 med mer arbetsytor, omlackering av luckor och flera nya köksskåp samt vinkyl.. Gott om arbetsytor och förvaring med flertalet över- och underskåp.  Maskinell utrustning i form av stor kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, induktionshälll, integrerad diskmaskin, vinkyl och fläktkåpa, samtliga i rostfritt utförande. Här finns gott om ytor för stort köksbord intill köksfönstret och det karakteristiska burspråket. De nyligen slipade plankgolven i original ger här en extra fridfull prägel till "Våningens" stora kök. 

Sovrum / extra rum 
Intill köket ligger ett stort rum som enkelt används som ett extra sovrum, gästrum eller som idag ett lyxigt syrum med god plats att ta ut svängarna. Laminatgolv och vitmålade väggar. Lägg märke till de synliga takbjälkarna. 

Vardagsrum
Ett vardagsrum att mer en gärna bjuda hem till med en luftig och smakfull atmosfär. Rummet präglas av den ståtliga kaminen med leverantör Contura, det gedigna plankgolvet, fönstren i burspråk och de varma och familjära färgvalen på interiörerna. Tillsammans med bostadens kök blir övervåningen enkelt en plats för umgänge med familj och vänner. Lägg märke till den trivsamma utsikten över takåsarna på villorna på söder. 

Klädkammare / extra rum 
Stor klädkammare intill vardagsrummet med plats för det mesta. Nyttjas idag som klädkammare men går utmärkt att nyttja som kontor eller som ett extra sovrum.

Nedervåning: 

Allrum / sovrum 
Trappan i massivt trä tar oss ner till bostadens andra våning. Generöst tilltaget allrum med tilltalande takhöjd och naturligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Varma livfulla färgval på väggar och ett ljust laminat på golv. Välutrustad garderobsvägg med skjutbara dörrar. Under trappan finns extra förvaringsutrymme. 

Wc
Wc i helkaklat utförande. Mörkt klinkergolv och ljust kakel på väggar. Wc, handfat och spegel. 

Duschrum med tvättdel 
Helkaklat duschrum med stor dusch med frostad glasvägg. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handfat i komod, spegel och högskåp för förvaring. Nyligen monterad takdusch och duschvägg. 

Sovrum 
Smakfullt sovrum med varma interiörer. Stort fönster mot föreningens lummiga innergård. Plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Inbyggda hyllplan. Hela nedervåningen har ett enhetligt golv vilket skapar en harmoni. 

Nedervåningen har en separat entré från trapphuset för smidig åtgång. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för S:t Olofsgatan 14

Välj en tid för visning nedan
:
2024-05-05
:
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet S:t Olofsgatan 14

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare