Såld Välplanerad sekelskiftes 2:a i toppskick

Sigtunagatan 11A, ÖG

Vasastan

Välplanerad sekelskiftes 2:a i toppskick

På attraktiva Sigtunagatan finner ni denna unika och topprenoverade sekelskiftes 2:a i vackert gårdshus från 1901. Här möts ni av moderna materialval i kombination med vackra sekelskiftesattribut som höga golvsocklar, breda stuckaturer, vaxade trägolv i original, takrosett, och pampig hög takhöjd om över 3 meter. Lägenheten är mycket välplanerad och har fyra stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Nyrenoverat kök i klassisk stil med exklusiva materialval och fina vitvaror. Detta är ett unikt boende som erbjuder allt ni kan önska, en lägenhet som bör upplevas på plats för att komma till sin absoluta rätt. Stabil välskött förening med låg belåning om 2459 kr/kvm och två mysiga innergårdar samt övernattningslägenhet som kan bokas av föreningens medlemmar. Följer ni Sigtunagatan så finner ni även vackra Vasaparken med dess stora gräsytor, isbana och mysiga caféer. Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Sigtunagatan 11A, ÖG
Område:
Vasastan, STOCKHOLM
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
15  /  1001
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.46%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1898-1901
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Stort Källarförråd
TV- Internetutbud:
Canal digital/ Fiber via Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Ej inkluderat i avgift:
Tillkommer obligatorisk avgift för bredband 149 kr/mån och kabel-TV 69 kr/mån.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
400 kr
Överlåtelseavgift:
1 000 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2008-12-12
158 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BF Solid u.p.a.
725000-0523
Ja
Nej

Bostadsföreningen Solid upa är en äkta förening som bildades 1908. I huset finns det 34 lägenheter men några är ihopslagna. Inga lokaler finns. Föreningen äger marken/tomten.

Juridisk person godkänns ej som medlem.
Föreningen tillåter delat ägande men en av delägarna måste bo i lägenheten.

Föreningens hemsida:  http://solid.bostadsratterna.se/

För mer information om föreningen kan ni även kontakta ordförande Christer Vallstrand 0706-897776

Belåning per kvm: 2459 kr/ kvm

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med mörka vaxade trägolv i original, vitmålade väggar samt luftig takhöjd om cirka 3,05 meter. Här finns gott om förvaring i smarta garderober som döljs bakom eleganta gardiner. Du finner även ytterligare avhängning på stilrena mässingsknoppar på vägg.

Kök:

Nyrenoverat kök i klassisk stil med vita köksluckor, vackra vitrinskåp, grön bänkskiva samt stänkskydd i vacker marmor. Här finns snygga mässingsdetaljer, kran i mässing, diskho i mässing, helkaklade väggar med vitt kakel samt mässingsknoppar. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, integrerad kyl & frys, varmluftsugn, kombinerad ugn & mikro samt diskmaskin i rostfritt utförande. På golvet ligger vackra mörka hårdvaxade trägolv i original, takhöjden är luftig med en vacker takrosett och väggarna är målade i vitt. Här finns ett stort fönsterparti med bred fönsternisch som ger ett härligt ljusflöde in i lägenheten. I köket finns det gott om plats för ett rejält matbord. 

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier med breda fönsternischer. Vardagsrummet erbjuder en pampig takhöjd om 3,05 meter och här finns vackra sekelskiftesattribut som stuckatur i original, höga socklar och hårdvaxade mörka trägolv i original. Vardagsrummet är lättmöblerat och här ryms både ett rejält matbord med plats för 6 personer och större soffgrupp om så önskas. Det platsbyggda snygga skåpet ingår även i köpet om så önskas. Från vardagsrummet når du även en klädkammare som rymmer gott om förvaring.

Sovrum:

Mysigt sovrum med hårdvaxade mörka trägolv i original, vitmålade väggar, takrosett, bred stuckatur i original samt luftig takhöjd om cirka 3,05 meter. Här finns gott om plats för dubbelsäng med sideboard samt gott om förvaring i praktisk garderobsvägg. Sovrummet har ett stort vackert fönsterparti med bred fönsternisch.

Badrum:

Helkaklat badrum i stilrena färgval med mörk klinker på golv, golvvärme samt ljust kakel på vägg. Badrummet är utrustat med wc, kommod med förvaring undertill, spegelskåp med förvaring, duschhörna i klarglas samt infällda spotlights i tak. Här finns även pax-fläkt, vattenburet element samt hyllplan med plats för ytterligare förvaring.

Fastighetens renoveringar

Utförda renoveringar:

- Elstigarna byttes i början av år 2000. Nya mätare sitter i källarna. 3-fas är indraget i lägenheterna.
- Alla stammar är bytta under de senaste ca 30 åren. Stammar är bytta under 80. 90 och 2000-tal.  I den aktuella lägenheten byttes stammar under 2000-tal.
- Taken målades 2011.
- Fasaden renoverades mot gatan och bortre gården för ca 50 år sedan. Fasaden mot första gården renoverades i mitten på 80-talet.
- Fönster målades och renoverades i början av 2000 talet.- Föreningen målade även fönstrena 2017.

Kommande renoveringar:

Byte av tak under 2018.

Omfärgning av två fasader. Mot gatan och mot bortre gården. Troligen 2019 eller -20. 

 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare

Bilder