Såld Välplanerad 2:a i stabil förening!

Adlerbethsgatan 15

Fredhäll

Välplanerad 2:a i stabil förening!

ACCEPTERAT PRIS: Välkommen till denna välplanerade 2:a i mysiga Fredhäll. Njut av generösa ljusinsläpp, vackra trägolv, luftig takhöjd samt bevarade 30-tals detaljer. Lägenheten har nymålade väggar i hall, vardagsrum samt sovrum. Se även alternativ planskiss för att se hur du kan optimera planlösningen ytterligare. Brf Fredhäll är en mycket populär och välskött förening med låg belåningsgrad och som har utfört många tunga renoveringar. På Adlerbethsgatan har du grönskan precis utanför dörren och längs med gatan finns vackra Fredhällsparken. Strax intill finns också utomhustennisbana, löparspår & med ett par minuters promenad når du Fredhälls samt Kristinebergs populära klippbad. Goda kommunikationer med tunnelbana & buss. Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Adlerbethsgatan 15
Område:
Fredhäll, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
293  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.001130300
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com hem , Bredband: Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Ej inkluderat i avgift:
Obligatoriskt tillägg om 69 kr/mån för bredband , obligatoriskt tillägg för försäkring om 18 kr/mån
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf Fredhäll i Stockholm
702000-6305
Ja
Nej

Om föreningen

HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 789 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 56 hyresrättslokaler. 

Föreningen har ägt fastigheten sedan byggnationen 1931-1933 (äger marken). 

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1162 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019

I föreningen finns det tillgång till cykelrum i varje huslänga och ett barnvagnsrum på Frödingsvägen 7. I källaren på Ernst Ahlgrens väg 10 finns det en snickarverkstad. Det finns även tillgång till miljörum med källsortering och ett fotolabb. I föreningen finns det åtta gemensamma tvättstugor. Det finns även två övernattningslägenheter, en festlokal, innergårdar med grillplatser och bastu som får disponeras av de boende i föreningen. 

Föreningens tvättstugor finns på: 
– Frödingsvägen 3 
– Frödingsvägen 9 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 2 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 7 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 10 
– Vitalisvägen 4 (även drop in) 
– Vitalisvägen 6 
– Vitalisvägen 9 (även drop in), fristående hus mittemot Vitalisvägen 7 

Bastu - Den är nyrenoverad och rymlig med plats för ca 10-12 personer. Utanför bastun finns 2 duschar och ett motionsrum. Finns på Ernst Ahlgrensväg 10. 

Fastighetsskötsel- Föreningen har heltidsanställda fastighetsskötare som sköter gårdarna och ger service till de boende. 

Bor ni i Brf Fredhäll har ni nära till goda kommunikationer med gröna linjen vid T-bana station Kristineberg. På Rålambsvägen stannar även buss 61 för vidare färd mot Hornsberg/Ruddammen samt buss 59 station Fredhäll en bit upp på Frödingsvägen som genom Kungsholmen, City och Södermalm tar er ända till Norra Hammarbyhamnen. För den som vill är det heller inte långt att ta cykeln eller promenera till Kungsholmens övriga oaser. 

Besök gärna föreningens hemsida, http://www.brffredhall.se/

RENOVERINGAR

1968 byttes samtliga V/A-stammar i kök. 
1987 installerades fjärrvärme. 
1990 taken lades om. 
1990-1992 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i badrum samt renoverades samtliga av föreningens tvättstugor. 
1997 renoverades fasaderna på föreningens fem huslängor och samtliga balkonger renoverades. 
1998 byggde 24 lägenheter etage. 
2001 spolades avloppsstammarna i kök och samtliga fönster målades om.  
2006 byggdes två vindslägenheter. 
2006-2007 renoverades trappuppgångarna. 
2007 byttes undercentralen till fjärrvärmeanläggningen och en sopsug installerades. 
2008 genomfördes en OVK-besiktning och en energibesiktning. 
2008 samt 2010-2013 genomfördes relining av V/A-stammar i kök. 
2008-2009 byggde sex lägenheter etage. 
2009-2013 byttes entréportar. 
2010 spolades avloppsstammarna i badrum i majoriteten av lägenheterna. 
2014 reparerades skador på balkongerna på Ernst Ahlgrens väg 5-7, slutbesiktning med godkänt resultat i december 2014. 
2014-2015 utförde föreningen en relining av huvudstammen på Frödingsvägen, framöver ska arbetet utvärderas och eventuellt kompletteras. 
2016 gjorde föreningen i ordning alla innergårdar. 
2016- 2018 renoverades tak, fasad, fönster och balkonger 

Beskrivning

Interiör

Hall:

Välkomnande entréhall med två stora garderober och avhängning för ytterkläder. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger det ett trägolv i original.

Vardagsrum:

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med stort vackert fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger det ett trägolv i orginal. I vardagsrummet finns det gott om plats för både soffgrupp samt ett rejält matbord.

Kök:

Välplanerat kök med goda arbetsytor och mycket bra förvaring i både skåp och lådor. Maskinell utrustning i form av gasspis, ugn, kyl/frys och fläkt. Väggarna här är målade i en ljus kulör och på golvet ligger det ett trägolv i original. Mellan kök och sovrum finns en vacker "funkis vägg" kvar med glaspartier som ger köket ett naturligt ljusflöde.

Sovrum:

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger det ett trägolv i original. Här finns även ett stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp.

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte med dusch, wc, handfat, spegel och handdukstork.

Område

Vill man bo centralt men ändå ha närheten till grönområden samt vatten så är Fredhäll det självklara valet. Här bor du på lugnt läge med närhet till Mälarens vatten samt vackra promenad- och joggingstråk. En bit bort finner du även ett av stadens mest populära och bästa klippbad. I Fredhäll hittar du lummiga parker, Fredhällsbadet, barnbad, båtklubbar, tennisbana, fotbollsplan och minigolf. 

Goda kommunikationer med närhet till Tunnelbana och även nära till Fridhemsplan där flertalet bussar och både gröna och blåa tunnelbanelinjerna passerar.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare