Properzine Marketing

Nedre Kungsholmen - Stockholm


Norr Mälarstrand 82, 4 tr


Norr Mälarstrand 82, 4 tr

Nedre Kungsholmen

Totalrenoverad 20-tals våning med sjöutsikt och balkong i söderläge!

På våning 4 med hiss finner vi denna pampiga våning, renoverad 2017, på bästa adress! Bostaden erbjuder en solig balkong i söderläge med sjöutsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten! Det finns dessutom en till balkong som delas med en granne samt funnits bygglov för en tredje balkong mot innergården! Genomgående planlösning med 3 st rymliga sovrum, 3 st smakfullt renoverade badrum i Bricmate marmor. Här finns även ett renoverat fullt utrustat kök med köksö och bänkskivor i svart granit. Samtliga rum har varsamt renoverats med enhetlig fiskbensparkett, vitmålade väggar och infällda spotlights i tak. Brf Gjutformen 2 är en stabil och välskött förening i vackra fastigheter anno 1926. Föreningen har även garage i huset och möjlighet att hyra extra förråd. Förening med stadig ekonomi som äger marken och har hyresintäkter från lokaler.

Fakta

Adress:
Norr Mälarstrand 82, 4 tr
Område:
Nedre Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0215  /  1403
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.60739%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
3 st
Balkong:
Balkong i söderläge
Eldstad:
Öppen spis
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV (basutbud) och bredband via ComHem ingår i avgiften. Bredbandshastighet 250/50.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-02-27
97 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
18 000 kr/år
4 800 kr/år
22 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Gjutformen 2
716420-2926
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Gjutformen 2 , 716420-2926

Föreningen är en välskött äkta förening som äger marken. Föreningen innehar hörnfastigheten med adresserna Norr Mälarstrand 82 samt Sankt Eriksgatan 1. Föreningen har 39 stycken lägenheter som innehas med bostadsrätt (total boyta 3 699 kvm) samt 5 stycken lokaler (lokalyta 452 kvm) och ett garage med 10 stycken parkeringsplatser (1800 kr/mån).

Fastigheten byggdes 1924 och föreningen förvärvade fastigheten från Stena fastigheter 2006.

Uppvärmning av fastigheten sker via bergvärme.

Belåningsgrad:

6218 kr/kvm (2022 årsredovisning)

Föreningens hemsida:

www.gjutformen2.se

Underhålls och renoveringsplaner:

Stambyte på Sankt Eriksgatan 1 gjordes 2008-2009 och i slutet av 70-talet på Norr Mälarstrand 82.
2008 Renoverades tvättstugan samt stamspolning.
2009 Renoverades taket (i samband med vindsbyggnation).
2009-2010 Hissrenovering.
2011 Installerades bergvärme.
2012-2013 Fasadrenovering mot gården/gatan samt balkongbyggnation.
2013-2014 Fönsterrenovering.
2015 Nya tidsenliga ekportar.
2016 Renovering av trapphus och byte av entréportar.
2018 Stamspolning Norr Mälarstrand 82
2019 OVK
2020 Installation av laddstolpar i garaget.

Ventilation och rökkanaler:

OVK mätning har genomförts och de problem som upptäcktes åtgärdas 2022. Rökkanalerna har inspekterats under 2021 och 8 st rökkanaler på Norr Mälarstrand 82 är otäta. Övriga rökkanaler i fastigheten är täta.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med öppen spis (eldningsförbud råder), luftig takhöjd och infällda spotlights i tak. Hallens väggar är vitmålade och på golvet ligger en vacker slipad fiskbensparkett. Här finns även gott om förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar i spegelglas.

Badrum 1:

Helkaklat badrum med Bricmate granitkeramik på väggar i utförande "M Statuario Honed", vit klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i tak, tvättmaskin, torktumlare, duschhörna med duschväggar i glas, vägghängd WC, handdukstork, golvvärme, spegelskåp med belysning samt dubbla tvättställskommoder med förvaring undertill.

Kök:

Rymligt och socialt kök med en praktisk köksö, vita köksluckor samt svarta bänkskivor i exklusiv svart granit. Här finns det plats för ett rejält matbord för stora middagar. Väggarna är målade i vitt, takhöjden är luftig med infällda spotlights och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Köket har full maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, integrerad ugn, integrerad mikro samt dubbel kyl & frys i rostfritt utförande. Köket ligger vägg i vägg med vardagsrummet som nås via par-skjutdörrar som är infällda i väggen.

Vardagsrum:

Vardagsrummet ligger vägg i vägg med bostadens kök och härifrån nås även bostadens balkong i soligt söderläge. Från vardagsrummet har du en fantastiskt utsikt över Riddarfjärdens vatten och Rålambshovsparken. Väggarna är vitmålade med infällda spotlights i tak och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

Balkong:

Balkong med sjöutsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten och Rålambshovsparkens grönska. Balkongen vetter i ett soligt söderläge och här kan du njuta av många soltimmar. 

Sovrum 1:

Det första sovrummet har en magisk utsikt över Rålambshovsparken samt Riddarfjärden. Sovrummet har garderober som erbjuder gott om förvaring, vitmålade väggar, infällda spotlights i tak samt en vacker fiskbensparkett på golv. I anslutning till sovrummet finns ett anslutande badrum.

Badrum 2:

Det andra badrummet ligger i anslutning till sovrummet. Badrummet är helkaklat med Bricmate granitkeramik på väggar i utförande "M Statuario Honed", vit klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i tak, duschhörna med duschvägg i glas, vägghängd WC, golvvärme, spegelskåp med belysning samt tvättställskommod med förvaring.

Sovrum 2: 

Det andra sovrummet har ett stort fönsterparti som vetter mot föreningens innergård. Här finns infällda spotlights i tak, väggarna är vitmålade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. 

Master bedroom:

Rymligt master bedroom med två stora fönsterpartier som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har ett anslutande badrum samt gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. I taket sitter det infällda spotlights, väggarna är vitmålade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. 

Badrum 3:

Det tredje badrummet ligger i anslutning till Master bedroom. Badrummet är helkaklat med Bricmate granitkeramik på väggar i utförande "M Statuario Honed", vit klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i tak, duschhörna med duschvägg i glas, vägghängd WC, spegelskåp med belysning samt tvättställskommod med förvaring.

Närområde:

Välkommen hem till Norr Mälarstrand 82. Här bor du med direkt närhet till både natur och stadspuls då du har attraktiva Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten och båtliv precis framför dig. I området finner du även många populära restauranger såsom Rådhusbaren, Petite France, Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen. Här finns även Grönskande Kronobergsparken, Rålambshovsparken och Pontonjärparken inom kort gångavstånd. Kungsholmstorg har ett rikt utbud av service, restauranger, caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Goda kommunikationer med innerstadsbussar samt närliggande T-bana Rådhuset. På ett par minuters promenad når du även Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med fullt utbud av service och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finner du även fler utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och innerstadsbussar. För dig som gillar träning finns flertalet träningsanläggningar och såklart den trevliga löprundan runt Kungsholmens glittrande vatten.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Norr Mälarstrand 82, 4 tr

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Norr Mälarstrand 82, 4 tr

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare
070-698 47 10