Såld Välplanerad 1,5:a på central adress

Olof Palmes gata 12

Norrmalm/City

Välplanerad 1,5:a på central adress

Välkommen hem till denna trevliga 1,5:a på centralt men lugnt läge! Bostaden ligger belägen mot föreningens lugna innergård och har en trevlig anslutande uteplats som innehas med nyttjanderätt. Här kan du njuta av trevliga grillkvällar med vänner och familj. Bostaden erbjuder gott om förvaring i inbyggda garderober i hall. Från hallen når vi badrummet som är helkaklat samt har en praktisk kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både matbord och soffgrupp. Här finns även en praktisk sovalkov med plats för en dubbelsäng. Köket är praktiskt och är utrustat med kyl/frys, spis/ugn, mikro, fläkt och diskmaskin. Brf Tranhalsen 9 är en stabil och välskött förening som äger marken samt har många renoveringar utförda.

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
06  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.29444%
Andelstal avgift:
1.29%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Uteplats med nyttjanderätt
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 100 Mbit/s tillkommer med 149 kr/mån. Comhem levererar bredband, tv och telefoni i huset.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband. Obligatoriskt tillägg 149 kr/mån för digital-TV.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Tranhalsen 9 bildades 2003. Fastigheten uppfördes 1938 och är en vacker och välbevarad funkisfastighet ritad av arkitekten Ernst Grönwall. Föreningen har mycket god ekonomi och äger marken.

I fastigheten finns totalt 51 st bostadslägenheter, varav 1 st hyresrätt finns som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut och som inbringar bra med intäkter. 

Samtliga lägenheter har 3-fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och gas finns i fastigheten och lägenheten. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av en städfirma och föreningen har därför inga gemensamma städdagar.

Föreningen är idag oäkta men omvandling till äkta förening kan bli aktuell (3D-fastighetsbildning eller enligt bruksvärdesmetoden. kontakta föreningen för mer info) .

Renoveringar:

2022 - Ny trapphusbelysning
2021 - Takvärmeanläggning, förstärkt brandskydd
2020 - Föreningens gästlägenhet målades om

2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 - Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambyte skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum. Gästlägenhet finns i föreningen. 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, vacker grön kolmårdsmarmor på golv, avhängningsdel samt inbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring.

Kök:

Smart planerat kök som är utrustat med kyl & frys, spis & ugn, mikro. diskmaskin samt fläkt. Köket har vita köksluckor samt bra med förvaring i över samt underskåp. På golvet ligger ett laminatgolv, Bänkskivan är i en marmormönstrad laminat och över bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd.

Vardagsrum:

Välplanerat vardagsrum med väggar som är målade i en ljus kulör samt med en vacker fiskbensparkett i original på golv. I vardagsrummet får du plats med en soffa samt matgrupp. Härifrån nås bostadens rymliga uteplats som innehas med nyttjanderätt. Vardagsrummet har stora fönsterpartier som skänker bostaden ett naturligt ljusflöde.

Sovrum/sovalkov:

Mysigt sovrum/sovalkov som rymmer en dubbelsäng. Sovrummets väggar är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett parkettgolv.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med handdukstork, wc, dusch, spegelskåp och handfat. Här finns även en praktisk kombinerad tvättmaskin/torktumlare som köptes in -2020. 

Närområde:

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser med Hötorget runt knuten och mindre än 5 minuters promenad till Stureplan. Du når även Kungsgatan, Sveavägen och Drottninggatan på kort avstånd. Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud av restauranger, caféer och shopping inom bekvämt avstånd. 

Kommunikationer:

Med en kort promenad så når du Centralstationen med Arlanda express samt flygbussar. Du har även mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Utöver detta finns flertalet stadsbussar runt hörnet som tar dig runt staden smidigt och lätt.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare