Properties & Partners

Fredhäll/ Kungsholmen - Stockholm


Frödingsvägen 2


Kommande försäljning

Frödingsvägen 2

Fredhäll/ Kungsholmen

Vacker 30-tals 2:a med låg avgift!

Välkommen hem till denna välplanerade och ljusa 2:a. Lägenheten har en optimal planlösning med ett mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, ett socialt vardagsrum, rymligt kök samt ett helkaklat badrum. Här finns även många charmiga detaljer med vitlaserade trägolv i original, luftig takhöjd samt vackra detaljer. Lägenheten är belägen i närheten av vattnet där det finns mysiga promenadstråk och badplatser vid Fredhällsklipporna samt även Kristinebergs strand. Fastigheten är i gott skick med de stora renoveringarna utförda. Här bor du på perfekt läge med endast 2 min till t-bana Kristineberg.

Fakta

Adress:
Frödingsvägen 2
Område:
Fredhäll/ Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.7322%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Bredband (100Mbit) från Ownit ingår i månadsavgiften. Föreningen är uppkopplade till Telenors kabel-TV nät.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Internet
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2020-10-30
166 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Balen 3
716421-8468
Ja
Nej

Förening: BRF Balen 3

Om föreningen:
Välkommen till BRF Balen 3 på Frödingsvägen 2, en äkta och stabil förening som äger sin egen mark. För närvarande finns inga beslut kring att höja avgiften. Huset uppfördes 1932 och förvärvades av föreningen 1995. För närvarande godkänner föreningen inte juridisk person som ägare. Däremot är det okej med delat ägande.

I föreningen finns totalt 31 stycken bostäder varav två stycken hyresrätter. Föreningen har utöver detta två stycken lokaler för uthyrning.

TV och internet
Föreningen är uppkopplade till Telenors kabelnät. 100Mbit via nätverksuttag i lägenhet via leverantör Ownit ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen 
Tvättstuga, torkrum, cykelrum, gräsmatta med uteplats samt cykelställ

Hur ser styrelsen på andrahandsuthyrning? 
Hyresnämndens praxis följs. Årlig avgift på 10 procent av prisbasbeloppet tas ut enligt stadgarna.

Utförda renoveringar:  
1998: Stammar kök
2003: Stammar bad
2008: Elstammar
2012: Godkänd radonmätning, stamspolning
2015: Stamspolning. Uteplats i trädgården
2017: Godkänd OVK-besiktning. ADB Fastighetsservice hanterar förvaltning av huset. Monterat säkerhet på tak för att kunna utföra snöskottning.
2018: Mindre översyn av tak, bland annat bytt ut kantplåt samt kompletterat takpannor.
2019: Brandskyddsåtgärder, bland annat installation av utrustning och brandskyddstätning. Underhåll gassystem.
2020: Stamspolning. Uppgradering inpasseringssystem. Förnyad Energideklaration.
2022: Fönsterrenovering

Beskrivning

Hall:
Ljus och välkomnande hall med luftig takhöjd och fin takrosett. Rummet bjuder på goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. På golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor och väggarna är målade i en vit kulör.  

Badrum:
I anslutning till hallen hittar vi bostadens badrum. Här finner du en stor dusch-hörna, handfat, wc och handdukstork. Väggarna består utav sandfärgad kakel och nedtill ligger ett klinkergolv med golvvärme. Rummet lyses upp av infällda spotlights i tak.

Kök:
Charmigt kök med vita luckor i gammal stil och rostfri arbetsyta. Gashäll med tillhörande ugn, kyl & frys i rostfritt samt rymligt serveringsskåp i original. Köket känns extra luftigt tack vare den generösa takhöjden och får dessutom in naturligt ljus från sovrumsdelen genom ett frostat fönster. I övrigt bjuder rummet på god förvaring med hyllor upptill och baktill ligger en vacker råspontspanel i ljusgrått. På golvet ligger vitlaserade furutiljor och väggarna är målade i vitt.

Sovrum:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng (140 cm bred säng på plats idag). Den luftiga takhöjden bidrar tillsammans med ljusinsläppet från det stora fönstret till att rummet känns ljust och rymligt. Väggarna är målade i en ljusgrön kulör och nedtill löper bostadens vackra vitlaserade furutiljor.

Vardagsrum:
Inbjudande vardagsrum med vackra detaljer såsom takrosett, speglade lister och en bred platsbyggd fönsterbänk som fungerar perfekt som läshörna. Vardagsrummet bjuder på en luftig takhöjd med två stora fönsterpartier som skänker ljus in i bostaden och bidrar till en känsla av rymd. Här får du utan problem plats för både ett matbord och en rejäl soffgrupp. Väggarna är målade i en beige kulör och på golvet ligger vitlaserade furutiljor i original. 

Närområde:

Välkommen till Frödingsvägen och mysiga Fredhäll på Kungsholmen. Här bor du med närhet till både stadspuls och natur. Med endast några minuters promenad nås Fredhällsklipporna som erbjuder en av Stockholms finaste utsikter. Du har även strandpromenaden längst med Hornsbergs strand bara cirka 7 minuter bort. Närmaste tunnelbana heter Kristineberg och och inrymmer gröna linjen. Du når även Fridhemsplans tunnelbana med blå och grön linje på cirka 15 - 20 minuter med gång.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Frödingsvägen 2

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Frödingsvägen 2

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60