Properties & Partners

Kungsholmen - Stockholm


Karlsviksgatan 9


Såld

Karlsviksgatan 9

Kungsholmen

Smakfullt renoverad 2:a med balkong och kvällssol!

Välkommen hem till denna optimalt planerade och nyrenoverade 2:a med magisk balkong som erbjuder sol från tidig eftermiddag till kväll! Här bor ni på attraktiv adress på nedre Kungsholmen bara några minuter från Norr Mälarstrands glittrande vatten. Bostaden erbjuder en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett rymligt sovrum med gott om förvaring i platsbyggda garderober. Lägenheten ligger på lugnt och mysigt läge mot föreningens lummiga innergård med blommande syrénbuskar. Brf Gjuteriet 4 är en ekonomiskt stark förening med låg belåning om 1576 kr/kvm, som äger marken. Med ett attraktivt läge precis intill Norr Mälarstrand med dess härliga promenadstråk och restauranger som Mälarpaviljongen och Eden finns det ni söker. På några minuter tar du dig även till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med ett flertal butiker och mataffärer. Med goda kommunikationer finns tunnelbanans blåa och gröna linje samt flertalet busslinjer och flygbuss till Arlanda runt hörnet.

Fakta

Adress:
Karlsviksgatan 9
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0059  /  1105
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme/ Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 200 mb genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, bredband 200 mb ingår, Kabel-TV, obligatoriskt tillägg om 82 kr/mån för balkongtillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-06-19
126 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Gjuteriet 4
716409-9082
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Gjuteriet 4 är en äkta bostadsrättsförening vilken äger och förvaltar fastigheten Gjuteriet 4 med adresserna Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten året därefter. Fastigheten bebyggdes 1926 och består i dagsläget av 90 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Storholmen handhar föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel. Trädgårdsskötsel hanteras av Blue Harvest. Regina Klawon ansvarar för städning av gemensamma utrymmen.

Blivande medlemmar uppmanas att ta del av föreningens stadgar och ordningsregler för att vara införstådda med ansvarsfördelningen avseende förening och medlem samt de regler som råder i föreningen.

Utförda renoveringar:

 • 2022 Renovering av vädringsbalkonger
 • 2020-2021 Stamspolning samt inventering av vatten- och avloppsstammar, genomförs i höst/vinter
 • 2021 Renovering av vädringsbalkonger
 • 2019 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd 
 • 2018 Upprustning av gårdar
 • 2018 Renovering av fönster
 • 2017 Installation av bergvärmepump 
 • 2017 Byggnation av gästlägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9
 • 2017 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
 • 2016-17 Upprustning av källare och tvättstugor samt renovering av hissar och trapphus 
 • 2016-17 Omläggning av tak och renovering av fasad
 • 2013 Byggnation av balkonger mot gården
 • 2012 Genomförande av brandbesiktning samt installation av brandsläckare på vind och i källare
 • 2012 Besiktning av skorstenar och ventilation inför kommande takomläggning
 • 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
 • 2010 Renovering av kungsbalkonger
 • 2007 Renovering av fönster
 • 2005 Obligatorisk ventilationskontroll med efterföljande åtgärder
 • 2004 Målning av tak
 • 2001-02 Renovering av innergård
 • 2000-01 Elstambyte
 • 1991-92 Stambyte

 

Ekonomi:

Föreningen har lån om sammanlagt cirka sju miljoner kronor. ( belåning 1576 kr/kvm)

TV och bredband:

Bredband 200 mbit genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.

Gemensamhetsutrymmen:

Gemensam tvättstuga i källarplan på Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9 med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per tvättstuga. Cykelförråd i källarplan på Karlsviksgatan 9 och cykelställ utanför entrén på Fridhemsgatan 12. Övernattningslägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9 går att hyra till en kostnad om 300 kr/dygn. Gemensam innergård med möbler och grill finns att tillgå.

Ägarandelar:

Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 1/10. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med skyddande säkerhetsdörr, vackra trägolv i original som slipats om under 2021, målade väggar i en sober ljus kulör och en luftig takhöjd. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Kök:

Fullt utrustat och platsbyggt Marbodalkök från 2021 med stilrena köksluckor, gott om bänkyta och integrerad förvaring. Köket har all maskinell utrustning med vitvaror från Siemens såsom integrerad diskmaskin, ugn i rostfritt utförande, induktionshäll samt integrerad kyl & frys. Väggarna målades nyligen om i en sober vit kulör och på golvet ligger ett vackert vitlaserat fiskbensparkett i original. Köket har en social öppen planlösning mot vardagsrummet som lockar till många trevliga tillställningar och bjudningar.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum i en social öppen planlösning mot bostadens kök. Väggarna är nymålade i en sober vit kulör och på golvet ligger ett vackert vitlaserat fiskbensparkett. Här finns även glasade pardörrar som tar dig ut till bostadens magiska balkong som vetter mot föreningens lummiga innergård. Vardagsrummet rymmer både ett matbord samt soffgrupp.

Balkong:

Magisk balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård med vackra syrénträd. På balkongen så kan du avnjuta solen under eftermiddag/kväll då den vetter mot ett soligt västerläge. 

Sovrum:

Mysigt sovrum med platsbyggda garderober från Marbodal som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Här finns även plats för en 140 cm bred säng. Väggarna är nymålade i en sober grön kulör och på golvet ligger ett vackert slipat trägolv. Här finns även ett stort spröjsat fönsterparti med bred fönsterkarm i Ekenbergsmarmor som vetter mot föreningens mysiga innergård. 

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ samt spegel.

Närområde:

Välkommen till charmiga Karlsviksgatan belägen centralt på Kungsholmen. Här bor du på med närhet till Rålambshovsparken fylld med aktiviteter under sommarhalvåret såsom boule, amfiteater och badstrand. Från parken sträcker sig en av Stockholms finaste paradgator Norr Mälarstrand hela vägen till Stockholms stadshus. Stanna till och ta en god drink på Mälarpaviljongen eller varför inte äta en god middag på restaurang Trattorian.

Du når Stockholm centralstation endast 20 minuter till fots. Fridhemsplans tunnelbana med både blå och grön linje nås inom cirka fem minuter. Här stannar även stadsbussarna 1, 3 och 4 till. Välkommen till ditt nya hem!

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60