Properties & Partners

Thorildsplan/Kungsholmen - Stockholm


Thorildsvägen 8, 5 tr, vindsvåning


Såld

Thorildsvägen 8, 5 tr, vindsvåning

Thorildsplan/Kungsholmen

Yteffektiv vindsvåning med solig terrass i västerläge och fungerande eldstad!

Missa inte chansen att förvärva denna perfekt planerade vindsvåning om 81+22 kvm golvyta i vacker fastighet från 1929. Bostaden är smakfullt renoverad med påkostad interiör med luftig takhöjd, synliga takbjälkar, änglatrappa, öppna sociala ytor och genomgående öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stilrent kök i italiensk design, fungerande öppen spis och utgång genom glasade skjutdörrar till terrassen som ligger i ett soligt västerläge med kvällssol och bländande utsikt över takåsarna. Bostaden är även utrustad med vattenburen golvvärme samt luftkonditionering vilket gör att du kan ha perfekt temperatur året om. Här finns även två sovrum samt ett badrum som ligger i en suite och en praktisk gästtoalett i anslutning till de sociala ytorna. Bostaden har måttanpassade plisségardiner för solskydd/mörkläggning samt integrerat ljudsystemi samtliga rum. Föreningen är stabil och välskött, äger marken och tillåter fri uthyrning. Juridisk person kan även accepteras som medlem.

Fakta

Adress:
Thorildsvägen 8, 5 tr, vindsvåning
Område:
Thorildsplan/Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
46  /  1501
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
4.76
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Terrass i söderläge
Eldstad:
Fungerande eldstad
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV inklusive Telenor Stream (via Telenor). Bredband via Ownit (fiber) - obligatorisk avgift 115:-/mån.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), obligatorisk avgift 115:-/mån.
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2022-02-13
122 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
9 600 kr/år
3 600 kr/år
13 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Silverfasanen 2
769610-2206
Ja
Ja

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Silverfasanen 2 bildades år 2004 efter att tidigare varit ett andelshus. Föreningen består av 39 stycken bostadsrättslägenheter, 2 stycken hyreslokaler och från slutet av år 2021 även en gemensam övernattningslägenhet som föreningens medlemmar har möjlighet hyra.

Huset byggdes år 1929 och är en vacker hörnfastighet med två entréer, Thorildsvägen 8 respektive Drottningholmsvägen 76.

Föreningen har sänkt avgifterna ett flertal gånger.

Utförda renoveringar:

Under 2005 byttes stammarna i huset och tidigare har fasaden och taken reparerats.
2006 byttes värmeväxlaren till fjärrvärme samt nya maskiner i tvättstugan.
2010 byggdes balkonger mot gården.
2012 renoverades taket och hissrenovering Thorildsvägen
2014 hissrenovering Drottningholmsvägen
2016 Installation av fiber, målning av trapphus
2018 OVK, renovering av entré
2019 stamspolning
2019 fasad & fönsterrenovering
2020 OVK genomförd, under komplettering

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en innergård som får nyttjas av alla medlemmar. Där finns en gemensam grill samt ett större och ett mindre bord så att två sällskap kan äta middag ute samtidigt. Det är också möjligt att boka gården för privat fest eller större bjudning. Bokning av gården, den gemensamma övernattningslägenhet som föreningens medlemmar har möjlighet hyra samt tvättstugan i källarplan sker i föreningens app.

Kontaktadress styrelsen:
[email protected]

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall som öppnar upp sig mot vardagsrummet samt kök. Här finns gott om förvaring i platsbyggda garderober och skåp samt ytterligare 9 m2 golvyta med förvaring på loftet som ligger ovanför gästtoaletten och badrummet. Hallen har en luftig takhöjd med takbjälkar, väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett enhetligt trägolv. Bredvid halldelen så finns även en arbetshörna/hemmakontor som enkelt kan delas av till ett extra sovrum om så önskas.

Kök/Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum och kök som ligger i en social öppen planlösning. Rummet har en imponerande takhöjd med synliga takbjälkar, infällda högtalare i tak, fungerande öppen spis, samt stora fönsterpartier som ger bostaden ett fantastiskt ljusflöde. Köket är fullt utrustat med vita luckor, kökslådor och dörrar i valnöt och bänkskivor i Corean. Full maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, kyl & frys, spis & ugn samt fläkt. I vardagsrummet sitter det luftkonditionering så att du kan reglera exakt temperatur oavsett årstid. Här finns det gott om plats för ett rejält matbord och större soffgrupp.

Terrass:

Magisk terrass som nås via två stora skjutdörrspartier från vardagsrum/kök. Terrassen ligger i ett soligt västerläge och här kan du njuta av många soltimmar under eftermiddag till sen kväll. På terrassen finns det plats för grill, utemöblemang samt en skyddande elektrisk markis med vind och sol sensor.

Gäst toalett:

Från hallen nås gästtoaletten som har mörk klinker med golvvärme samt vitt kakel på vägg. Toaletten är utrustad med ny tvättmaskin med inbyggd torktumlare, WC, handfat i kommod samt infälld spegel.

Master bedroom:

Mysigt och insynsskyddat master bedroom med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Sovrummet har infällda högtalare i taket, gott om förvaring i platsbyggda garderober och förvaringsskåp. Sovrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv. Via master bedroom så når du bostadens badrum som ligger i "en suite". Här finns även luftkonditionering för att kunna reglera exakt temperatur oavsett årstid.

Badrum:

Helkaklat badrum som ligger i anslutning till master bedroom. Badrummet är utrustat med duschhörna och designbadkar, wc, handfat i kommod, handdukstork samt mörk klinker på golv med golvvärme och vitt kakel med fondväggar i mosaik på vägg. 

Sovrum 2:

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med master bedroom och är även det insynsskyddat. Väggarna är målade i en ljus kulör med ett parkettgolv nedtill. Här finns även luftkonditionering för att kunna reglera exakt temperatur oavsett årstid.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Thorildsplan, ett charmigt och lugnt område med lummiga härliga innergårdar och vackra fastigheter från 20-talet med pastellfärgade fasader. I området kring Thorildsplan finner du en lugn stadsmiljö med närhet till både parker, vatten och stadspuls. På några minuter når du områdesdelarna Fridhemsplan, Rålambshovsparken, Norr Mälarstrand och Hornsbergs strand med flertalet restauranger och butiker. Färdig som gillar promenader och löpning så har du den trevliga strandpromenaden som löper runt Kungsholmen glittrande vatten. På sommartid kan du njuta av bad och lek vid Fredhällsklipporna och vid barnvänliga Smedsuddsbadet. På gångavstånd ligger även Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolag och ett par minuter bort hittar du även flertalet träningsanläggningar som bl.a: Sats, Nordic Wellness och Friskis och Svettis. Thorildsplan har goda kommunikationer med den gröna T-banelinjen, vid Thorildsplan och Stadshagen med blå T-banelinje.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Fastighetsmäklare
073-440 20 20