Såld Välplanerad 20-tals 1 i stabil förening!
Kommande försäljning

Norrbackagatan 14

Birkastan/ Vasastan

Välplanerad 20-tals 1 i stabil förening!

På attraktiv adress i mysiga Birkastan ligger denna trevliga 20-tals 1:a med låg avgift och välplanerade ytor. Från fönstren har du en härlig utsikt över Karlbergskanalen samtidigt som du har pulsen och utelivet runt knuten vid Rörstrandsgatans restauranger och caféer. Allrummet är ljust och luftigt med en vacker vitlaserad fiskbensparkett, ljusa väggar, spröjsade fönster, dörrar med spegelprofil, sovalkov med förvaring undertill och ett smakfullt renoverat och väldisponerat kök. Duschrummet är helkaklat och här finns även en separat WC. Hiss finns i huset och lägenheten disponerar ett källarförråd. Brf Stengodset 9 är en välskött förening med större renoveringar utförda. Birkastan är ett av Stockholms mest attraktiva och populära områden att bo i vilket man förstår då området präglas av dess trivsamma atmosfär och vackra sekelskiftes- och 20-talshus. På en kort promenads avstånd når du Vasaparken, Karlbergs slott, träningsanläggningar och matbutiker.

Fakta

Adress:
Norrbackagatan 14
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
05  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.4807%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1927
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tele2, obligatorisk avgift tillkommer för bredband om 125 kr/mån
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband 100 kr/mån för säkerhetsdörr tillkommer
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2022-04-11
60 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
1 440 kr/år
5 040 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Stengodset 9
769608-5146
Ja
Nej

Om föreningen:

Föreningen Brf Stengodset 9 bildades 2002. Föreningen köpte fastigheten 2003-02-20 och äger marken. Brf Stengodset 9 är en äkta förening. Föreningen upplåter 28 stycken lägenheter som innehas med bostadsrätt om en total yta om 1 168 kvm samt en hyreslokal om 63 kvm. Föreningen godkänner delat ägande mellan familjemedlemmar. Permanentboende krävs inte i av föreningen.

Utförda renoveringar:

2015 - 2022
Under perioden genomfördes ett större förädlingsarbete av huset.
Taket renoverades i samband med att råvinden byggdes om till takvåning, hissen renoverades så att den numera går från takvåningen till källaren. Även källarlokalen förädlades i samband med att el och vertikala stammar byttes ut. Källarlokalen blev uthyrd strax efter att renoveringen var klar i januari 2022. Utöver detta har även dörrar och trapphuset renoverats. Sedan januari 2022 har föreningen därmed 28 lägenheter och 1 lokal.

2007
Tvättstugan fick nya maskiner och gården renoverades.

2006
Huset får ny fjärrvärmecentral med väderstyrt fjärrvärme-abonnemang.


2005
Gårdsfasaden renoverades.


2003
Föreningen köper huset den 20 februari.
I huset finns vid tillfället 26 st lägenheter (varav 1 hyresrätt) och 1 lokal i gatuplanet.


2002
Föreningen bildas.


Samtliga stammar i huset blev bytta runt 1995.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en tvättstuga i källarplan, cyklar får ställas utomhus på innergården, föreningen har en gemensam stenbelagd innergård med pergola och utemöbler som får nyttjas av de boende.

Föreningens hemsida:

www.brfstengodset9.se

Husets historia:

År 1917 fastställdes Per Olof Hallmans stadsplan för Rörstrandsområdet. Porslinsfabriken revs 1926 och samtidigt började bostadshusen att uppföras. De flesta innehöll smålägenheter som hade centralvärme, gasspis, wc, och kopplade fönster vilket var nytt för tiden. Genom dispens från Byggnadsstadgan kunde området bebyggas med sexvåningshus. Av sin samtid blev det starkt kritiserat för sin täthet och sin oregelbundenhet. Huset på Norrbackagatan 14 byggdes 1926-1927. Arkitekt Kjellberg & Conradsson, byggherre A Bauft, byggmästare C E Gustavsson. Under medeltiden var Rörstrand en liten by vid trakten av Sankt Eriksplan, belagt i brev utfärdade av Magnus Ladulås 1288. Han donerade marken till Klara kloster som 1527 drogs in till Kronan av Gustav Vasa. På 1600-talet såldes den till Mårten Wewitzer som lät bygga Rörstrands slott i det som ännu var en lantlig utkant av staden. Dansken Johan Wulff grundade 1726 Rörstrands porslinsfabrik som först tillverkade fajanser och sedan även porslin och keramik av hög kvalitét. Som mest arbetade 1000 personer i fabriken.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med luftig takhöjd, vitlaserade furutiljor på golv och ljusa väggar. I hallen finns gott om förvaring i en praktisk inbyggd garderob och ytterligare plats för förvaring. Här finns även en skyddande säkerhetsdörr samt infällda spotlights i en takbjälke.

Allrum:
Väldisponerat allrum med ett vackert spröjsat 20-tals fönster samt en social öppen planlösning som vetter mot köket. Här finns plats för både soffa, soffbord och matbord. Allrummet har en vacker vitlaserad fiskbensparkett, ljusa väggar, luftig takhöjd som pryds med vackra taklister och takrosett.   

Sovalkov:
Praktisk sovalkov som rymmer en dubbelsäng samt har smarta lådor undertill som löser förvaringen.  

Kök:
Smakfullt renoverat kök med mörk bänkskiva, grå köksluckor och vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, fläkt samt kyl & frys. På golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor och väggarna är målade i en ljus kulör.  

WC:
Separat WC med klinkergolv och ljusa väggar. Rummet är utrustat med WC, handfat samt förvaringsskåp.  

Duschrum:
Fräscht helkaklat duschrum med klinker på golv och vitt kakel på vägg.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Norrbackagatan! Här bor du på bästa läge i Birkastan med Rörstrandsgatans trevliga puls och restauranger samt caféer runt hörnet. Här finner du vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig även till grönskande Vasaparken med minigolf, boulebana, restauranger och caféer. För dig som gillar träning så har du även flertalet sportanläggningar i närheten som bland annat SATS sportpalatset. Du har även flertalet matbutiker samt systembolag på nära avstånd. 

Sankt Eriksplan har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och Odenplan för pendeltågen.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare