Såld Smakfullt renoverad sekelskiftes 2:a med balkong i stabil förening
Kommande försäljning

Kungsholmsgatan 20A

Kungsholmen

Smakfullt renoverad sekelskiftes 2:a med balkong i stabil förening

På attraktiv adress finner ni denna smakfulla sekelskiftes 2:a med solig balkong i söderläge mot lugn innergård. Här bor du högst upp i huset och bostaden erbjuder flera rum i fil samt ett fantastiskt ljusflöde från de stora fönsterpartierna. Bostaden har totalrenoverats av nuvarande ägare med samtliga ytskikt, ett platsbyggt exklusivt fullt utrustat kök med kvalitativa stenskivor samt platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Här finns även många välbevarade originaldetaljer bevarade som luftig takhöjd, pampiga stuckaturer och vackra snickerier. Badrummet är helkaklat och har en praktisk tvättmaskin. Stabil, välskött och ekonomiskt stark förening med goda hyresintäkter samt äger marken. Detta är bostaden för dig som söker ett kvalitativt boende på bästa adress. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Fakta

Adress:
Kungsholmsgatan 20A
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
0252  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
4.25827%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1899
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV och bredband levereras av Tele2
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten och Kabel-TV (Obligatoriskt tillägg om 93 kr/mån för balkong)
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Pagen 2
7696045843
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Pagen 2, Org.nummer: 769604-5843

Föreningen äger marken?: Ja

Äkta/oäkta förening?: Äkta

Antal lägenheter: 23 st

Antal lokaler: 2 st

Utförda renoveringar:

2021-2022 Värmen justerats i samtliga lägenheter
2018 Radonmätning.
2016 Ny takplåt.
2014 Stamspolning utförd.
1995 Byte stammar, el-stigare, fönster mm.
1991 Byggnaderna pålade och grundförstärkta.
1990 Vindslägenhet inredd.

Kommande renoveringar:
Entré och hiss 

För fastigheten finns en 10 årig underhållsplan, denna behöver uppdateras.

Parkering:

Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Tillåts juridisk person?: Nej

Tillåts delat ägande?: Ja

Allmänt om föreningen:

Fastigheten bebyggdes 1889 och föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen består av 23 st lägenheter och två lokaler. Lokalerna är hyresrätter och ger mycket goda intäkter till föreningen ca 987 280 kr.

Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningen har lån om ca 16 800 000 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 9328 kr/kvm. Föreningen har en kassa om ca 1 776 877 kr.

Föreningen gjorde nyligen en extra amortering om 800 000 kr enligt ovan uppgifter. 

Gemensamhetsutrymmen:

Till medlemmarnas förfogande finns ett barnvagnsförråd, cykelförvaring i källare samt en gemensam innergård med utemöbler. Den gemensamma tvättstugan finns i källaren.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter vid platsbyggd hatthylla/ skoställ. I hallen finns även en platsbyggd kontorsplats/ hemmakontor. Väggarna är målade i en sober kulör och på golvet ligger vackra trägolv.

WC:

Från hallen nås bostadens WC. Här finner du en klinker på golv och målade väggar i en sober kulör. Rummet är utrustat med toalettstol , spegel och handfat. 

Kök:

Smakfullt och påkostat kök som renoverades 2022 i kvalitativa material. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa köksluckor som går hela vägen upp till tak. Här finns även gott om arbetsyta på praktiska arbetsbänkar i en spräcklig kompositsten. Köket erbjuder även full maskinell utrustning bestående av spis, ugn, diskmaskin, vinkyl och kyl/frys. Halvöppen planlösning som vetter mellan kök och vardagsrum. Väggarna är målade i en sober kulör och på golvet ligger vackra trägolv.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är hjärtat i bostaden och är en fantastisk plats att samla vänner och familj på. De stora fönsterpartierna och pardörrar ut till balkongen ger ett fantastiskt naturligt ljusflöde. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både en soffgrupp samt en rejäl matplats för 8 personer. Här finns även charmiga detaljer som luftig takhöjd, vackra golvsocklar, fina trägolv och snickerier.

Balkong:

Solig balkong i söderläge som vetter mot föreningens lugna innergård i högt läge. Balkongen har sol under hela dagen sommartid. Här ryms möblemang och planteringar. 

Sovrum:

Lugnt och ljust sovrum som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för dubbelsäng och mindre möblemang såsom byråer och skrivbord. Sovrummet har mycket goda förvaringsmöjligheter i en vacker platsbyggd garderobsvägg samt erbjuder även ytterligare förvaring i en större klädkammare. I anslutning till sovrummet når man bostadens badrum som ligger "en suite".

Badrum:

Helkaklat och fräscht badrum i stilrena färgval med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

Närområde:

Välkommen hem till Kungsholmsgatan 20A. Här bor du på trevligt läge intill Kungsholms torg med vackra promenadstråk längs med vattnet vid Norr Mälarstrand. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och Fridhemsplan har även grön linje samt flertalet linjebussar. 1:ans buss stannar utanför porten, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. För dig som gillar träning så har du flertalet gym i närheten med bland annat SATS, Nordic Wellness.

 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare