Såld Välplanerad 20-tals lägenhet i stabil förening!

Fridhemsgatan 10B

Kungsholmen

Välplanerad 20-tals lägenhet i stabil förening!

På våning 2 med hiss finner ni denna trevliga 20-tals lägenhet med väldisponerad planlösning på lugn adress precis intill populära Rålambshovsparken och vackra Norr Mälarstrand. Väl inne i lägenheten möts du av en luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med luftig takhöjd och välplanerade ytor. Luftigt allrum med goda sällskapsytor och ett rymligt kök med plats för ett matbord. Badrummet är helkaklat i stilrena färgval. Brf Gjuteriet 8 är en stabil och välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna genomförda. Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Fridhemsgatan 10B
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
36  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1927
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Kabel-TV finns via ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband: 1000/1000Mbit/s från Stockholms stadsnät ingår i avgiften
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Gjuteriet 8
769607-2342
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Gjuteriet 8 är en äkta förening som består av 43 lägenheter, varav 42 st innehas med bostadsrätt och 1 st hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Gjuteriet 8 och äger även marken. Det finns ett gatuhus (Fridhemsgatan 10A) och ett gårdshus (Fridhemsgatan 10B). Huset är uppfört 1927, ombyggnadsår 1987.

Läs mer på föreningens hemsida: http://www.webforum.com/gjuteriet8/web/page.aspx?sid=4415

Belåningsgrad:

2807 kr/kvm (årsredovisning 2021)

Utförda renoveringar:

1987 Totalrenovering av fastigheten inklusive stambyte av kök och badrum,
2002 Spolning av samtliga stammar och stickledningar
2005 Byte av alla maskiner i tvättstugan
2006 Renovering av trapphus
2006 Installation av säkerhetsdörrar
2012 OVK och rensning av ventilationssystem
2012 Spolning av samtliga stammar och stickledningar
2014 Byte av takfönster i lgh 41
2014 Renovering av hissen i gatuhuset
2016 Upprättande av ny underhållsplan
2016 Byte av ventiler på samtliga radiatorer
2016-17 Radonmätning i gatu- och gårdshus
2017 Byte av fjärrvärmecentral
2017 Nyinstallation av termostater på samtliga radiatorer
2017 Spolning av stickledningar
2017 Målning av tak
2017 Fasad- och fönsterrenovering inklusive nybyggnation av tre balkonger mot gatan vån 4.
2018 Renovering av gården på husets framsida.
2018 OVK
2018 Energideklaration
2019 Byte av torktumlare
2019 Installation av radonpump i källaren på grund av markradon
2020 Upprustning av innergård
2020 Byte av toalett i tvättstugan
2020 Upprustning av föreningens innergård
2021 Utbyte av stora delar av belysningen i källaren
2021 Byte av tvättmaskiner i tvättstugan
2022 Slipning av stengolv i trapphus, nyinläggning av sten i trapphus
2023 Byte till LED lampor i trapphus

Planerat underhåll:
2023/24 Div underhållsarbeten i trapphus.

Gemensamma utrymmen:   

Föreningen har en innergård med gemensam uteplats med möbler och grill. Cykelställ på framsidan samt på innergården finns cykelförvaring under tak. Tvättstuga i gatuhusets källare med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen ligger en stor walk in closet med platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Hallens väggar är målade i en ljus kulör.

Kök:
Stort och socialt kök utrustat med kyl & frys, spis och ugn samt stora arbetsytor för den som gillar att laga mat. Köksluckorna går i vitt tillsammans med vit laminatskiva samt stor diskho i rostfritt. Väggarna är målade i en beige kulör och nedtill ligger ett laminatgolv. Köket har ett trevligt ljusflöde genom ett stort fönsterparti som vetter mot föreningens innergård.

Vardagsrum:
Bostadens vardagsrum karaktäriseras av detaljer såsom luftig takhöjd, höga golvsocklar, takrosett och en djup fönsternisch. Här får du med lätthet plats för en soffa, skrivbord och stor säng. Väggarna är målade i en beige kulör och nedtill ligger ett laminatgolv.

Badrum:
Stort helkaklat badrum med en rejäl dusch, wc, badrumskommod, spegelskåp samt handdukstork. Golvet består utav klinker i blå mosaik med vitt kakel på vägg och i taket finns infällda spotlights. Här finns även gott om plats att ställa dit en tvättmaskin om så önskas.

Närområde:

Välkommen till charmiga Fridhemsgatan belägen centralt på nedre Kungsholmen med Norr Mälarstrand och Riddarfjärden nedanför gatan. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Intilliggande Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på trevligt parkliv och Norr Mälarstrand erbjuder härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. Helgbrunchen tar du gärna på populära Petité France och NEWT två mysiga ställen som absolut inte bör missas. För dig som gillar träning finns flertalet träningsanläggningar med bland annat SATS, Nordic Wellness, 24/7 och Friskis & Svettis och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Inom ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med fullt serviceutbud, systembolag, ICA, Willys, Coop Daglivs och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare