Header image
Såld Ljus och välplanerad 20-tals 2:a på attraktiv adress!

Fridhemsgatan 12A

Kungsholmen

Ljus och välplanerad 20-tals 2:a på attraktiv adress!

På högt läge mot innergård finner vi denna underbara 20-tals 2:a med fransk balkong. Här bor du på välplanerade kvadratmeter i en stabil och välskött förening på attraktiv Kungsholmsadress. Bostaden erbjuder många charmiga attribut så som vackra originalgolv, generös takhöjd samt stora spröjsade fönster. Här finner du ljusa ytor med en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet finns det gott om plats för ett större middagsbord och soffgrupp samt här nås även en rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaring. I direkt anslutning ligger bostadens kök som har vita luckor och full maskinell utrustning. Det mysiga sovrummet rymmer en dubbelsäng och är beläget mot föreningens lugna innergård. Badrummet är helkaklat med klinker samt Carrara marmor och är även förberett för tvättmaskin. Brf Gjuteriet 4 är en ekonomiskt stark förening med låg belåning, som äger marken. Attraktivt läge precis intill Norr Mälarstrand med dess härliga promenadstråk.

Fakta

Adress:
Fridhemsgatan 12A
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
0020  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.00000
Andelstal avgift:
0.99520
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme/ Fjärrvärme
Balkong:
Fransk balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, bredband 200 mb ingår, Kabel-TV, obligatoriskt tillägg om 82 kr/mån för balkongtillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-06-1
126 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
1 440 kr/år
5 040 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Gjuteriet 4
716409-9082
Ja
Nej

BRF Gjuteriet 4

Brf Gjuteriet 4 är en äkta bostadsrättsförening vilken äger och förvaltar fastigheten Gjuteriet 4 med adresserna Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten året därefter. Fastigheten bebyggdes 1926 och består i dagsläget av 90 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Storholmen handhar föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel. Trädgårdsskötsel hanteras av Blue Harvest. Regina Klawon ansvarar för städning av gemensamma utrymmen.

Blivande medlemmar uppmanas att ta del av föreningens stadgar och ordningsregler för att vara införstådda med ansvarsfördelningen avseende förening och medlem samt de regler som råder i föreningen.

Utförda renoveringar

 

 • Renovering av vädringsbalkonger
 • 2020-2021 Stamspolning samt inventering av vatten- och avloppsstammar, genomförs i höst/vinter
 • 2021 Renovering av vädringsbalkonger
 • 2019 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd 
 • 2018 Upprustning av gårdar
 • 2018 Renovering av fönster
 • 2017 Installation av bergvärmepump 
 • 2017 Byggnation av gästlägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9
 • 2017 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
 • 2016-17 Upprustning av källare och tvättstugor samt renovering av hissar och trapphus 
 • 2016-17 Omläggning av tak och renovering av fasad
 • 2013 Byggnation av balkonger mot gården
 • 2012 Genomförande av brandbesiktning samt installation av brandsläckare på vind och i källare
 • 2012 Besiktning av skorstenar och ventilation inför kommande takomläggning
 • 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
 • 2010 Renovering av kungsbalkonger
 • 2007 Renovering av fönster
 • 2005 Obligatorisk ventilationskontroll med efterföljande åtgärder
 • 2004 Målning av tak
 • 2001-02 Renovering av innergård
 • 2000-01 Elstambyte
 • 1991-92 Stambyte

 

Ekonomi:

Föreningen har lån om sammanlagt cirka 8 miljoner kronor. 

TV och bredband:

Bredband genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.

Gemensamhetsutrymmen:

Gemensam tvättstuga i källarplan på Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9 med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per tvättstuga. Cykelförråd i källarplan på Karlsviksgatan 9 och cykelställ utanför entrén på Fridhemsgatan 12. Övernattningslägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9 går att hyra till en kostnad om 300 kr/dygn. Gemensam innergård med möbler och grill finns att tillgå.

Ägarandelar:

Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 1/10. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med luftig takhöjd, ljusa väggar samt vackra furutiljor på golv. Här finns plats för avhänging av ytterkläder samt skor.

Kök:

Välplanerat kök som ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl & frys. Köket har vita köksluckor, en ljus bänkskiva samt Carraramarmor som stänkskydd ovanför arbetsytan.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum i anslutning mot bostadens kök. Vardagsrummet har en mysig fransk balkong som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för både en soffa samt större matbord. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger vackra furutiljor.

Sovrum:

Mysigt sovrum med ett stort fönsterparti som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet går i stilrena färgval med en sober grön kulör på vägg och vackra furutiljor på golv. Här ryms en dubbelsäng samt nattduksbord.

Badrum:

Smakfullt renoverat badrum med klinker samt klassisk Carrara marmor på väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, infällda spotlights i tak, vägghängd WC, badrumskommod, spegelskåp, duschhörna med duschväggar i glas. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Närområde:

Välkommen hem till Fridhemsgatan som ligger beläget på attraktiv adress vid nedre Kungsholmen med Norr Mälarstrand och Riddarfjärden nedanför gatan. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Intilliggande Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på trevligt parkliv och Norr Mälarstrand erbjuder härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. Helgbrunchen tar du gärna på populära Greasy Spoon, Café Fix, Petité France och NEWT är några mysiga ställen som absolut inte bör missas. För dig som gillar träning finns flertalet träningsanläggningar med bland annat SATS, Nordic Wellness, 24/7 och Friskis & Svettis och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Inom ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med fullt serviceutbud, systembolag, ICA, Willys, Coop Daglivs och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och bussar som tar dig till stadens alla hörn. för dig som vill nå Arlanda smidigt så finner du även flygbussarna vid Fridhemsplan.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare