Header image
Såld Sekelskiftes 2:a med dubbla balkonger i Birkastan

Rörstrandsgatan 34A

Birkastan/ Vasastan

Sekelskiftes 2:a med dubbla balkonger i Birkastan

Välkommen hem till Rörstrandsgatan, en av Stockholms allra trevligaste gator med många restauranger, caféer och butiker, som om somrarna blir en myllrande gågata med uteserveringar och blomsterplanteringar. Här bor du i ett lugnt gårdshus i en mysig sekelskiftestvåa anno 1906 med två balkonger. Med genomgående planlösning och cirka tre meter i takhöjd finns luftiga ytor. Kök och vardagsrum har en social planlösning och lika gott om plats för middagar och umgänge som praktiskt vardagsliv. Även sovrummet är ett rymligt rum. Vid köket finns en mysig liten köksbalkong och vid sovrummet en stor balkong som har sol under dagen. Båda balkongerna och samtliga fönster vetter mot föreningens två gårdar. Detta är ett hem med charmiga vinklar, generös takhöjd, spröjsade fönster och vackra brädgolv. Gårdshusläget är lugnt och avskärmat, med folkliv och restauranger runt knuten. Brf Volontären 17 är en välskött förening där det även finns innergård, bastu, pingisrum, hobbyrum samt tvättstuga.

Fakta

Adress:
Rörstrandsgatan 34A
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
00022  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.93697%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1906
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
2 st balkonger
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv och bredband levereras av Telenor. I avgiften ingår basutbudet.
Inkluderat i avgift:
Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband, Värme, Balkongtilllägg
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Volontären 17
716418-6004
Ja
Nej

Om Föreningen:

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Volontären 17 med byggnader på adresserna Rörstrandsgatan 34 och Rörstrandsgatan 34A i Stockholm. Föreningen har 26 st bostadsrätter om totalt 2092 kvm och 2 st lokaler om 185 kvm. Föreningen registrerades 1983-11-20.

Förvaltning Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo Uppsala AB och föreningens tekniska förvaltning sköts av POS Fastighetsvård AB.

Utförda renoveringar:

2004 - stambyte samt byte av elstigare

2006 - Hiss, bastu, bredband och balkonger

2008 - Fönster

2009 - Säkerhetsdörrar och låssystem

2011 - Renovering av mellangården

2015 - Fasadrenovering, förbättringsmålning av tak, gatuhus och gårdshus

2017 - Renoverings av tvättstuga

2018 - Stamspolning

2020 - Renovering av trappuppgångarna

2021 - Fönster och fasad mot gatan

2021 - Renovering av trapphus

2021 - Fönster gatuhus Gårdshus planerat under 2023.

Enligt underhållsplanen så planeras utbyte av fjärrvärmecentral under 2023/2024.

Gemensamhetsutrymmen:

Föreningen har en gemensam innegård med möbler, grill och en fontän som är igång på somrarna. Finns även en bastu, pingisrum och ett hobbyrum. Tvättstugan finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Förråd som disponeras av lägenheten är också i källaren.

Beskrivning

Hall:

Innanför ytterdörren finns krokar för ytterkläder och en stor väggmonterad spegel. Hallen knyter ihop lägenheten och leder till alla rum.

Kök:

Köket ligger med öppen planlösning till vardagsrummet men i en egen rumsdel. Mellan de båda rummen finns en bänk och bardisk. Köksinteriören kommer från Invita och har vita släta köksluckor samt bänkskivor av ek. Bakom matlagningsdelen är tegelväggen framtagen. Diskmaskin är integrerad i skåpinredningen och i övrigt går vitvarorna i rostfritt; gashäll, ugn, fläkt, kyl och frys. I köket finns också utgång till en mysig köksbalkong som är perfekt för stol, kaffekopp och kryddväxter.

Vardagsrum:

Tillsammans med köket är vardagsrummet ett härligt socialt rum, med charmiga vinklar och hörn, och plats för såväl matbord och soffgrupp som förvaring och arbetsplats. Vid matplatsdelen av rummet finns platsbyggda hyllor/skåp som är bra avställningsytor och längs hela långväggen sitter vita vägghyllor.

Sovrum:

Sovrummet är ett stort och luftigt rum med en rymlig garderob och gott om plats för dubbelsäng. Här finns också lägenhetens största balkong, som är en härlig plats att hänga på med sol under dagen. 

Badrum:

Badrummet är charmigt vinklat där wc, handfat och väggskåp finns i en del och dusch i den andra delen. Mitt emellan sitter en handdukstork. I badrummet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme, duschen är helkaklad i vitt och grått och samma grå kakel sitter vid handfatet.

Övrigt: 

Lägenheten kan säljas möblerad och med inventarier, om köparen vill. 
Separat lista över möbler och inventarier medföljer. 

Område:

Här bor du på bästa läge i Birkastan med Rörstrandsgatans trevliga puls och restauranger samt caféer runt hörnet. Här finner du vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig även till grönskande Vasaparken med minigolf, boulebana, restauranger och caféer. För dig som gillar träning så har du även flertalet sportanläggningar i närheten som bland annat SATS sportpalatset. Du har även flertalet matbutiker samt systembolag på nära avstånd. 

Sankt Eriksplan har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och Odenplan för pendeltågen.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare