Såld Välplanerad 2:a på centralt läge!

Olof Palmes gata 12

Norrmalm/City

Välplanerad 2:a på centralt läge!

Välkommen hem till denna yteffektiva 2:a på centralt läge! Bostaden erbjuder ett fullt utrustat kök med köksö i social öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med diskmaskin och har kvalitativa bänkskivor och stänkskydd i kvartskomposit. Här finns även ett mysigt sovrum med infällda skjutdörrar, plats för en dubbelsäng och gott om förvaring i praktiska garderober längs med ena väggen. Badrummet är helkaklat och har en praktisk tvättmaskin. Bostaden har en luftig takhöjd, stora fönsterpartier samt har vackra fönsterbänkar i sten. Brf Tranhalsen 9 är en stabil och välskött förening i charmig funkisfastighet från 1938. Föreningen äger marken. Här bor du på lugnt och eftertraktat läge med allt du behöver så som caféer, restauranger, nattliv, shopping, Hötorget, t-bana & buss precis bredvid. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
10  /  1201
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.71175%
Andelstal avgift:
1.71%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 100 Mbit/s ingår i avgiften till föreningen.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, obligatorisk avgift för digital tv tillkommer med 149 kr/mån,
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Tranhalsen 9 bildades 2003. Fastigheten uppfördes 1938 och är en vacker och välbevarad funkisfastighet ritad av arkitekten Ernst Grönwall. Föreningen har mycket god ekonomi och äger marken.

I fastigheten finns totalt 51 st bostadslägenheter, varav 1 st hyresrätt finns som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut och som inbringar bra med intäkter. Dessa lokaler hyrs ut till: Asian Market i Stockholm AB, Prime Burger city Ab, Stenugnsbageriet Le Violin Digne AB, Frisör Jonny Abboud, India Center Sweden AB och Ristorante La Volpia AB.

Samtliga lägenheter har 3-fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och gas finns i fastigheten och lägenheten. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av en städfirma och föreningen har därför inga gemensamma städdagar.

Föreningen är idag oäkta men omvandling till äkta förening kan bli aktuell (3D-fastighetsbildning eller enligt bruksvärdesmetoden).

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 - Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambyte skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med smart Yale Doorman, marmorklinker på golv och vita väggar. Här finns även avhängning för ytterkläder samt skor och ett städskåp. 

Kök/Vardagsrum:

Smart planerat kök med köksö och bänkskivor och stänkskydd i kvartskomposit. Köket har vita köksluckor och integrerade vitvaror med diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, kyl & frys och fläkt. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Köket har en öppen social planlösning mot vardagsrummet. Lättmöblerat vardagsrum med plats för både en soffgrupp och matbord.

Sovrum:

Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng och praktiska infällda skjutdörrar på vardera sida. Sovrummet ligger mot lugn innergård och har en praktisk garderobsvägg. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. 

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och ljus klinker. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, wc, duschhörna, handdukstork, spegelskåp med infälld belysning och badrumskommod. 

Närområde:

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser med Hötorget runt knuten och mindre än 5 minuters promenad till Stureplan. Du når även Kungsgatan, Sveavägen och Drottninggatan på kort avstånd. Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud av restauranger, caféer och shopping inom bekvämt avstånd. 

Kommunikationer:

Med en kort promenad så når du Centralstationen med Arlanda express samt flygbussar. Du har även mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Utöver detta finns flertalet stadsbussar runt hörnet som tar dig runt staden smidigt och lätt.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare