Såld Välplanerad 2:a med fransk balkong!

Olof Palmes gata 12

Norrmalm/City

Välplanerad 2:a med fransk balkong!

Välkommen hem till denna yteffektiva och smakfullt renoverade 2:a med fransk balkong! Bostaden erbjuder välplanerade ytor och har ett svårslaget centralt läge. Här finns ett fullt utrustat samt renoverat kök, ett rymligt vardagsrum samt ett mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och har även tvättmaskin. Bostaden har många vackra originaldetaljer bevarade som luftig takhöjd, kolmårdsmarmor, fiskbensparkett, stora fönsterpartier samt vackra fönsterbänkar i sten. I hallen finns praktiska garderober som erbjuder gott om förvaring. Brf Tranhalsen 9 är en mycket stabil och välskött förening i charmig funkisfastighet från 1938. Här bor du på lugnt och eftertraktat läge med allt du behöver så som caféer, restauranger, nattliv, shopping, Hötorget, t-bana & buss precis bredvid. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
02  /  1104
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1,62846%
Andelstal avgift:
1,63%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Fransk balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 100 Mbit/s ingår i avgiften till föreningen.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, obligatorisk avgift för digital tv tillkommer med 149 kr/mån,
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Tranhalsen 9 bildades 2003. Fastigheten uppfördes 1938 och är en vacker och välbevarad funkisfastighet ritad av arkitekten Ernst Grönwall. Föreningen har mycket god ekonomi och äger marken.

I fastigheten finns totalt 51 st bostadslägenheter, varav 1 st hyresrätt finns som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut och som inbringar bra med intäkter. Dessa lokaler hyrs ut till: Asian Market i Stockholm AB, Prime Burger city Ab, Stenugnsbageriet Le Violin Digne AB, Frisör Jonny Abboud, India Center Sweden AB och Ristorante La Volpia AB.

Samtliga lägenheter har 3-fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och gas finns i fastigheten och lägenheten. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av en städfirma och föreningen har därför inga gemensamma städdagar.

Föreningen är idag oäkta men omvandling till äkta förening kan bli aktuell (3D-fastighetsbildning eller enligt bruksvärdesmetoden).

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 - Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambyte skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med anslutning till inbyggda garderober samt ytterligare plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och och nedtill ligger ett vackert originalgolv i kolmårdsmarmor.

Vardagsrum:
Luftigt och ljust vardagsrum med fransk balkong samt stora fönsterpartier som vetter mot öster och släpper in rikligt med ljus i bostaden. Rummet har målade väggar i en ljusgrå kulör och nedtill ligger en vacker slipad fiskbensparkett. Tack vare den optimala planlösningen finns det gott om plats för både en soffgrupp samt ett rejält matsalsbord som lockar till många trevliga tillställningar och umgänge.  

Kök:
Smakfullt renoverat kök med ljusgrå köksluckor som har gott om förvaring i över- samt underskåp, vitt kakel som stänkskydd och bänkskivor i laminat. Köket är fullt utrustat med kyl & frys. integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, samt fläkt.

Sovrum:
Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger en ekparkett. Även detta rum bjuder på trevligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti.

Badrum:
Bostadens badrum är helkaklat med vitt kakel på vägg och ljus klinker nedtill. Här finns en dusch-hörna, wc, handfat och tvättmaskin. 

Närområde:

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser med Hötorget runt knuten och mindre än 5 minuters promenad till Stureplan. Du når även Kungsgatan, Sveavägen och Drottninggatan på kort avstånd. Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud av restauranger, caféer och shopping inom bekvämt avstånd. 

Kommunikationer:

Med en kort promenad så når du Centralstationen med Arlanda express samt flygbussar. Du har även mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Utöver detta finns flertalet stadsbussar runt hörnet som tar dig runt staden smidigt och lätt.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare