Såld Välplanerad 4:a i högt gavelläge med fönster i tre väderstreck, & balkong i söderläge

Kungsholms Strand 111, 5 tr

Kungsholmen

Välplanerad 4:a i högt gavelläge med fönster i tre väderstreck, & balkong i söderläge

VÄLPLANERAD 4:A - HÖGT GAVELLÄGE I TRE VÄDERSTRECK - SJÖUTSIKT - BALKONG I SÖDERLÄGE.

På våning 5 med hiss finner ni denna smakfullt renoverade och perfekt planerade 4:a med härligt läge på rogivande Kungsholms Strand. Från flera av lägenhetens fönster har du trevlig sjöutsikt över Karlbergskanalens vatten och grönska. Lägenhetens balkong vetter mot innergård i soligt söderläge och erbjuder många soltimmar. Lägenheten är lättmöblerad och välplanerad med en social öppen planlösning för trevligt umgänge med vänner och familj. Vardagsrummet är stort och ljust med flertalet stora fönsterpartier. Köket har öppen planlösning med praktisk köksö som vetter mot vardagsrummet. Köket är smakfullt renoverat med bänkskiva i kvartskomposit. Stort, helkaklat badrum med både badkar och nyare tvättmaskin/ torktumlare. Lägenheten har tre ytterst välplanerade sovrum, med bra plats för sängar, förvaring samt kontorsyta. Stabil och välskött förening med god ekonomi och garage i huset.

Fakta

Adress:
Kungsholms Strand 111, 5 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
630  /  1503
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.71030%
Andelstal avgift:
1,71%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1997
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong i söderläge
Förråd:
Källarförråd med plåtdörr
TV- Internetutbud:
Internet från Tele2 är upphandlat för hela fastigheten och ingår i föreningens månadsavgift. Ytterligare ett fastighetsnät (fiber och cat6) för bredband, IP-telefoni och IP-TV finns via Öppen fiber en tjänst som Telia tillhandahåller. Genom denna tjänst kan medlemmar också köpa bredbands och/eller TV-tjänster av 16 olika leverantörer. Förutom detta finns även fastighetsnät för telefoni och kabel-tv (koaxialnät) från Tele 2.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Tegelpråmen
769604-2790
Ja
Nej

Om föreningen:

Namn: Brf Tegelpråmen

Org.nr: 769604-2790

Byggnadsår och ytor:

Fastigheten uppfördes 1997 och har värdeår 1997. Föreningens fastighet består av 1 flerbostadshus i 8 våningar på adress Kungsholms Strand 109 och 111, samt Ångströmsgatan 9 och 11. 

Byggnadens tomtareal är enligt Fastighetstaxeringen 2 070 kvadratmeter. Tomtmarken ägs av föreningen. Fastighetens totala lägenhetsyta utgörs av 5 637 kvadratmeter och 368 kvadratmeter utgörs av lokalyta. 

Lägenheter och lokaler:

Föreningen upplåter 62 st lägenheter med bostadsrätt, 4 st lägenheter med hyresrätt. Föreningen hyr även ut 24 st garageplatser och 3 st förråd.  

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam tvättstuga, en bastu, cykel och barnvagnsförråd samt en föreningslokal som även kan bokas som övernattningslägenhet av föreningens medlemmar. I huset finns även ett garage med 24 st garageplatser. Källarförråd med plåtdörr och insynsfritt. Föreningen har även en vacker ro-ingivande innergård med både cafébord och bord för större sällskap. I mitten av gården finns en fontän som skapar ett härligt sorl för att bryta stadspulsen. Det finns även en stor uppställningsyta för cyklar på gården.

Föreningens ekonomi:

Föreningens ekonomi är god. Resultatet och kassaflödet för den löpande verksamheten var positivt för 2022. Under 2022 har amorteringar på föreningens lån skett med totalt 2,7 millioner kronor. Som en följd av kostnadsökningar på el, värme och övriga driftskostnader samt ett högre förväntat ränteläge har avgifterna i föreningen höjts med 10% från 1 januari 2023. Höjningen av avgiftsnivån innebär att föreningens Budget för 2023 är i balans och kassaflödet förväntas fortsatt vara positivt. Föreningen har för avsikt att under 2023 fortsätta amortera på sin låneskuld.

Utfört underhåll:

MSB besiktning av skyddsrum 2022

Byte av belysningsarmaturer efter genomförd Brandskyddsinspektion 2022

Byte av garageport 2022

Ny grovtvättmaskin (används av städfirman) 2022

Filterbyte inluft vid element i samtliga bostäder 2022

Förbättringar i föreningslokalen (micro, skåp, matta, väggmålning) 2022

Elstolpar i garage för samtliga platser. 2021

Nytt inpasseringssystem 2021

Byte av Grovtvättmaskin 2020

Byte av köksgolv i två hyreslägenheter 2020

Nya Postboxar. 2020

Radonmätning. 2020

Målning av tak hela fastigheten 2020

Högtryckstvätt Fastighetssockel. 2020

Underhåll/renovering av entrédörrarna Kungsholmsstrand 109 och 111 2019

Åtgärder utifrån OVK-besiktningen har genomförts i resp. lägenhet 2019

Byte av takfläktar (2 st) för ventilation 2019

Nytt trädäck på övre uteplats och underhåll rabatter 2019

Renovering och pumpbyte fontän 2019

Byte av automatbevattning rabatter gården 2019

Spolning av dagvattenledningar och rensning av oljeavskiljare 2019

Spolning av stammar 2018

OVK-besiktning med åtgärdsspecifikationer 2018

Energideklaration (E) 2018 Tele2 Gruppavtal Bredband, Telefoni Bas och Trygg Surf 2018

Tele2 Föreningsavtal Bredband föreningslokal/gästlägenhet 2018

Installation duschkabin föreningslokal/gästlägenhet 2018

Omläggning av garageuppfart och borttagning av träd (delat med SKB) 2018

Installation av Brandsläckare garage, tvättstuga och 2018

föreningslokal/gästlägenhet samt brandvarnare/nödutgångtvättstuga 2018

Förstudie elbilsladdning garage 2018

Föreningen ingår i Fortums pilot Fjärrvärme Komfort 2017

Installation av Nya hissar 2016

Målning i garage (linjer) 2015

Reparation av garagedörrar, passersystem och dörrautomatik 2015

Spolning och filmning av stammar till kök 2015

Byte av expansionskärl till undercentral 2015

Reparation av fastighetssockel 2014 Översyn och renovering av hissar 2014 - 2015

Renovering av garageportar 2014

Spolning av stammartvättstuga, uppgång Å9 2013

Cykelrummen, upphängningsanordning 2013

Pilträden beskurits liksom träd vid garageinfarten 2013

Slamsugning, brunnar, oljeavskiljare 2012

Värmekabel har lagts på taket och i stuprör. 2012

Upprustning av övre gården 2012

Genomgång av värme och ventilation, 2011-2012

Renovering av fläktmotorer, sotning, installation 2011-2012

 

Planerat underhåll:

2023 Uppgradering av skyddsrum uppskattat till Kr 140,000

2023 Målning Fönster/Fönsterdörrar våning 5 uppskattat till Kr 80 000

2023 Stamspolning, samtliga stammar uppskattat till Kr 80,000

 

Övrigt:

El-nät via Elevio (fd. Fortum). El-leverantör är Skellefteåkraft

Fjärrvärme levereras av Stockholm Exergi (fd. Fortum)

Föreningen har ett fastighetsnät för bredband, telefoni och kabel-tv (koaxialnät) för närvarande utnyttjat av Tele 2 och ytterligare ett fastighetsnät (fiber och cat6) för bredband, IP-telefoni och IP-TV. Internet från Tele2 är upphandlat för hela fastigheten och ingår i föreningens månadsavgift. Fibernätet är anslutet till Öppen fiber en tjänst som Telia tillhandahåller. Genom denna tjänst kan medlemmar också köpa bredbands och/eller TV-tjänster av 16 olika leverantörer.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med klinkergolv och ljusa väggar. Här finns en säkerhetsdörr, samt gott om förvaring bakom den praktiska skjutdörrsgarderoben med spegelglas. 

Kök/ Vardagsrum:

Påkostat Puustelli kök som renoverades i slutet av 2020 med borstade furuluckor med gott om förvaring, förvaring finns även i golvsockel. Köket har tåliga bänkskivor och stänkskydd helt i kvartskomposit. Nya vitvaror inkl: Siemens studioLine Induktionshäll med combiZone, Siemens studioLine ugn med pyrolys, inbyggd ugnstermometer. Siemens studioLine mikrovågsugn, Siemens studioLine diskmaskin med Timelight och belysning, LG French door kylskåp med Instaview & ismaskin. Köket ligger i en social öppen planlösning med en stor köksö mot bostadens vardagsrum.  

Socialt och rymligt vardagsrum som lockar till sociala tillställningar med familj och vänner! Vardagsrummet har stora fönsterpartier i två väderstreck vilket ger rummet ett trevligt ljusflöde. Här har du även utsikt över grönska och Karlbergskanalen. Rummet är lättmöblerat och rymmer både matbord samt soffgrupp. Rummets väggar är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ett ljust parkettgolv.

Sovrum 1/ kontor:

Det första sovrummet används idag som kontor och vetter med utsikt mot Karlbergskanalen. Rummet rymmer en säng samt kontorsplats. Väggarna är målade i en sober grön kulör och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Här finns även en praktisk inbyggd garderob.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet vetter mot föreningens innergård och härifrån når du även bostadens balkong i soligt söderläge. 
Rummet har plats för en dubbelsäng och har ljusa väggar och ett ljust parkettgolv samt inbyggda garderober längs med ena väggen. 

Balkong:

Solig balkong i söderläge som vetter mot föreningens trevliga innergård. På balkongen ligger ett trallgolv och här har du plats för en mindre loungemöbel eller matbord.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet vetter även det mot innergården och har plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i praktiska inbyggda garderober längs med ena väggen. Sovrummets väggar är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett ljust parkettgolv.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handdukstork, badrumskommod samt spegel. Här finns även en kombinerad Tvätt och tork tvättmaskin från Samsung som är inköpt oktober 2021.

Närområde:

Välkommen hem till Kungsholms Strand, här bor du granne med vackra Karlbergskanalen och dess härliga promenad- och joggingstråk längs med vattnet samt flertalet utomhusgym. Här erbjuds ett centralt men samtidigt lugnt läge med Fridhemsplans citypuls bara några minuter bort. Shopping finner du i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan med ett stort utbud av välkända restauranger och butiker. Fridhemsplan erbjuder även ett stort urval av caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs, ICA och Willys samt mycket mer. Tar du en promenad längs med vattnet så finner du Hornsbergs Strand med bra badbryggor och restauranger. 

Kommunikationer:

Vid Fridhemsplan finner du T-banans gröna och blåa linje samt flertal bussar (bl a 1, 3 och 4) och flygbussar som tar dig till Arlanda. 

Historia:

Ett innerstadsprojekt som väckte uppmärksamhet var kvarteret Tegelpråmen, beläget mellan Kungsholms strand i norr och St Eriks gymnasium i söder. Bebyggelsen består av två u-formade hus och fyra punkthus, grupperade kring en gemensam gård. Husen är sju eller åtta våningar höga och är ritade av Åsberg & Wångstedt Arkitekter AB. Skala Arkitekter var inredningsarkitekt.

Kvarteret var en del av den stora utbyggnaden av Sankt Eriksområdet på Kungsholmen och blev ett av Stockholms största bostadsprojekt under decenniet. Stadsplanen ritades av planarkitekten Aleksander Wolodarski vid Stockholms stadsbyggnadskontor. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare