Properties & Partners

Centrala Handen - Haninge


Vallavägen 119


Vallavägen 119

Centrala Handen

Välplanerad gavel 3:a högst upp i huset med HISS!

Välkommen till Vallavägen 119 – ditt nya drömhem väntar! Denna rymliga 3-rumslägenhet med en yta på generösa 85 kvm har en oslagbar placering på våning 3 av 3 i byggnaden, och du når den enkelt med hjälp av hissen.

När du kliver in i denna fantastiska bostad möts du av ljuset som strömmar in från flera vinklar tack vare lägenhetens fördelaktiga gavelläge. Det naturliga ljuset ger en varm och inbjudande atmosfär och öppnar upp för otaliga inredningsmöjligheter. Här finns potential för att skapa ditt alldeles egna drömhem med extra rumsliga omvandlingar.

Lägenheten har också en härlig inglasad balkong som ger dig extra utrymme och möjlighet att njuta av utomhusvistelse oavsett väderförhållandena. Du kan avnjuta din morgonkaffe med solens strålar eller koppla av med en god bok medan regnet smattrar mot fönsterrutan.

Det är också viktigt att nämna att det finns spännande renoveringsplaner på horisonten. Ett stambyte är planerat att påbörjas tidigt sommaren 2024, och som en del av detta projekt kommer badrummet att totalrenoveras – allt detta kommer att erbjudas till ägaren utan extra kostnad. Det betyder att du kan känna dig trygg med att din investering kommer att förbli modern och bekväm under lång tid framöver.

Varmt välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Vallavägen 119
Område:
Centrala Handen, Haninge
Kommun:
Haninge
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
00035  /  1301
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.006171%
Andelstal avgift:
0.006168%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
FTX - Ventilation
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, förråd. Obligatorisk kostnad om 100kr/mån för Com Hem Tv samt bredband.
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
S

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 312 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Känd avgiftsförändring:
Avgiften har nyligen höjts inför stambytet

Driftkostnad

3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år
Drift kostnader är individuella och kan ändra efter antal personer, förbrukning och avtal.

Förening

BRF Solstigen
769620-0950
Ja
Nej

Om Förening

Vad ingår i avgiften?
Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Hur många lägenheter finns i föreningen?
194 lägenheter, varav 169 bostadsrättslägenheter och 25 hyreslägenheter per den 2020-07-01.

Hur ser det ut med möjlighet till p-plats/garage?
Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport.
För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare:[email protected].
Priserna är enligt följande: Parkering – 160:-/mån samt carport – 300:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.

Får juridiska personer förvärva en lägenhet?
Nej.

Investeringar i fastigheten
För närvarande finns det inga större renoveringar eller investeringar planerade i föreningen. Nedan följer en genomgång på de senaste större investeringarna som har gjorts i föreningen.

2018 – Dränering
Sommaren 2018 så har det lagts ett nytt dräneringsskydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna.

2019 – 2020, Energi projektet
Styrelsen har under långtid arbetat med att minska föreningens energikostnader. För att göra detta har styrelsen bedrivit ett energi projekt som under 2019 resulterade i ny ventilation och byte till bergvärme. Dessa projekt bekostades med ca 55% ur egen kassa och 45% i lån.

2019 – Ny FTX ventilation
Efter flera års arbete resulterade detta i att föreningen bytte ut ventilations aggregaten till ny modern FTX ventilation som är både energi snålare och effektivare än de som användes innan. Arbetet med ventilationen var klart i juni 2019.

2019/2020 – Bergvärme
En av föreningens största kostnader har varit för fastighetens värme, för att åtgärda detta så investerades föreningen i bergvärme. Under tidig vinter/våren 2019 så påbörjades arbetet med bergvärmen i föreningen. Arbetet drog tyvärr ut på tiden mer än beräknat, men systemet togs i drift i april 2020.

Allt som allt så beräknas utbytet av ventilationen och bytet till bergvärmen att spara föreningen runt 2 miljoner kronor årligen. Dessa besparingar kommer gå till betala av lånen som togs för investeringen samt till ett framtida byte/relining av fastigheternas stammar.

Hissar
Förenings hissar har moderniserats successivt de senaste åren, i dagsläget återstår bara moderniseringen av två hissar, vilket kommer vara klart under 2021.

Är stambyte gjort?
Enligt plan så ska stambytet vara igång med start första kvartalet 2024.

Hur stor är överlåtelseavgiften och vem betalar den? Köpare eller säljare?
Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren.

Hur stor är pantsättningsavgiften?
Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Vad är den lägsta ägarandelen?
Den minsta tillåtna ägarandelen vid köp av bostadsrättslägenhet i föreningen är satt till tio procent.

Hur många tvättstugor finns det? var finns de och vad kostar de att nyttja?
Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

  1. Vardagsrum: Detta vardagsrum är en inbjudande och ljus yta som verkligen utmärker sig med sitt stora gavelfönster, som släpper in rikligt med naturligt ljus. Rummet är rymligt nog att rymma en bekväm soffgrupp, ett matbord och andra möbler efter behov. Den vackra trägolvet ger en varm atmosfär och skapar en perfekt grund för dina inredningsidéer. Det är också värt att notera att detta gavelfönster ger möjligheten att enkelt omvandla denna redan generösa vardagsrumsyta till två separata rum om så önskas. Det är en unik funktion som ger dig flexibilitet att anpassa utrymmet efter dina specifika behov och önskemål.

  2. Sovrum: Två stora sovrum med plats för dubbelsängar och mer! Här finns gott om utrymme för dina möbler och kläder. Det ena sovrummet har en praktiskt platsbyggd garderob för smart förvaring. Båda rummen är smyckade med vackert trägolv som ger en elegant och varm atmosfär. 

  3. KökDetta rymliga kök är en praktisk och funktionell arbetsplats för matlagning och måltider. Med gott om arbetsyta och bänkytor kan du enkelt förbereda och laga dina måltider. Köket är utrustat med moderna apparater som gör matlagningen enkel och bekväm. Här finns också tillräckligt med plats för att samla familj och vänner runt matbordet och njuta av gemensamma måltider.

  4. BadrumDet här badrummet är utformat för praktisk användning med en bekväm dusch, kommod, toalett och tvättmöjligheter inklusive tvätt och torktumlare. Vad som gör det ännu bättre är att tidig sommar 2024 kommer badrummet att få en helt ny uppdatering i samband med ett stambyte, och det bästa av allt är att du som lägenhetsinnehavare inte behöver betala något extra för detta. Det blir en uppgradering som gör din bostad ännu bekvämare och modernare.

Utöver dessa rum har lägenheten en tillhörande källarförråd som ingår i avgiften.

Område

På grund av Haninges stora yta finns här flera kluster med butiker och service. I centralorten Handen ligger Haninge Centrum med ca 85 butiker, kulturhus och bibliotek.

Större delen av Haninge trafikeras med diverse busslinjer. En viktig punkt för lokaltrafiken är nya fräscha bussterminalen och med pendeln tar du dig in till Stockholms city på mindre än 30 minuter.

I kommunen finns 17 naturreservat, flera natursköna öar i skärgåden och flera fina sportanläggningar. I Handen finns också ett kulturhus och ett bibliotek. Mellan Haninge och Tyresö ligger populära Tyresta nationalpark med många fina vandringsleder genom orörd vildmark. Här finns också många populära badplatser, allt från insjöar som Rudan, till havsbad på Dalarö och Gålö eller Årsta havsbad.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vallavägen 119

Välj en tid för visning nedan
:
2023-10-01

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vallavägen 119

Erol Atci
Fastighetsmäklare
070-072 80 25