Header image
Properties & Partners UNDERBART RADHUS VID HAVET I GNISVÄRD. 5 RUM. 3-4 SOVRUM. 2 BADRUM. FIN TRÄDGÅRD MED 2 UTEPLATSER.

Fälting Lottes väg 1b

Tofta Gotland

UNDERBART RADHUS VID HAVET I GNISVÄRD. 5 RUM. 3-4 SOVRUM. 2 BADRUM. FIN TRÄDGÅRD MED 2 UTEPLATSER.

Välkomna till den pittoreska strandsocknen Gnisvärd med fiskebodar, hamn och Gotlands finaste o längsta sandstrand Tofta som närmaste granne. Strax nedanför fastigheten ligger Gotlands populäraste Kite-surfing strand. Radhuset har en underbar trädgård med gräsmatta, växter och en trevlig uteplats i perfekt sydvästläge som ger sol hela eftermiddagen/kvällen. Även på framsidan finns en stenlagd uteplats perfekt för morgonkaffet.

På övervåning har man en stor balkong med havsutsikt (under sommaren delvis skymd av träd) och fin utsikt över Gnisvärds lilla samhälle. Det är enbart 100 meter till närmaste surfcafé och ner till havet och sandstranden är det ca 300 meter.

Bostaden kännetecknas av stora ljusinsläpp, hög takhöjd, vattenburen golvvärme, vackra och påkostade materialval samt utrustning av hög klass.

Nedervåningen består av ett rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot det exklusiva köket och stora fönsterpartier mot den egna trädgården och glasade altandörrar mot uteplatsen. Fullständig maskinell utrustning i köket och hög kvalité på materialvalen. V-rum o kök binds samman av en vacker köksö med gotländsk kalksten från Slite Stenhuggeri som har induktionshäll, vattenho, vinkyl samt takfläkt. Övrig köksutrustning kyl/frys, diskmaskin och varmluftsugn samt inbyggd micro.
Rymligt sovrum med fönster i östläge. Påkostat badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme.

Övervåningen har ett stort rymligt allrum med utgång till den stora balkongen samt en separat del av allrummet där man kan ha t ex arbetsplats eller extra gästrum. Två bra sovrum varav ett med ett stort fönsterparti med fönster från golv till tak och det andra ett vanligt sovrumsfönster. Övre plan har modernt helkaklat badrum med dusch, WC och tvättställ. Helt fönsterparti med altandörrar ut till en härlig balkong med glasade räcken, trall och fin utsikt ner mot stranden och havet i västläge.

Lägenheten har en fantastisk uteplats med slipad betong och tomten är på 241 kvm med en plan gräsmatta perfekt för bollspel som blir det förlängda vardagsrummet under sommarhalvåret. Man får med lätthet plats med en större sittgrupp och trädgården ger plats för t ex pallkragar och andra planteringar. Mot grannen har man insynsskydd med en kalkstensmur och fin spaljé. Golvet är vackert slipad betong. - både i vardagsrum, kök och sovrum 1.

Genomgående hög standard på allt med bland annat vattenburen golvvärme i båda våningsplanen som kan styras med app-funktion och fiberanslutning

Fastigheten är byggd 2018 och upplevs vara i nyskick. 5 lägenheter som alla har tillgång till en egen parkeringsplats med laddbox och ett förråd. Föreningen har god och stabil ekonomi med låg skuld/kvm, årsredovisning. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning under sommaren (skall meddela styrelsen) och i och med att området är mycket populärt så finns det stora möjligheter att få mycket goda hyresintäkter när man själv eventuellt inte nyttjar bostaden. Övrigt se stadgar.

I Gnisvärd finns restaurang, bageri och vackra strövområden. Skulle man tröttna på det
stilla strandlivet finns after beach, padelbanor, sommarlivs och fler restauranger en kort
promenad längs stranden till Tofta Beach.

Till världsarvstaden Visby tar man sig på 20 minuter med bil. Även bra busskommunikationer finns både till Visby och söderut.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Adress:
Fälting Lottes väg 1b
Område:
Tofta Gotland , Gotlands Tofta
Kommun:
Gotland
Lägenhetsnummer:
2
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
21,141%
Byggnadsår:
2018 Första inflytt 2019
Fönster:
3-glas
Badrum:
2 st
Balkong:
Stor balkong samt egen trädgård med altan
Förråd:
Fristående förråd till lägenheten
Inkluderat i avgift:
Vatten, avlopp och renhållning.
Ej inkluderat i avgift:
värme
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja

Driftkostnad

16 200 kr/år
1 680 kr/år
17 880 kr/år
Obs elkostnad ovan ingår även värme. Bredband kostar 307 kr/mån.

Förening

Bostadsrättsföreningen Gnisvärd Solbacka 1
769630-9892
Ja

BRF

Föreningen består av 5 bostadsrätter och äger fastigheten Gotland Tofta Solbacka 1:21 med en yta på 3 003 kvm. På fastigheten har det uppförts 5 radhus i två våningar med balkong. Föreningen upplåter 5 lägenheter med en total BOA area om 444 kvm. Föreningen är en äkta BRF. 

Föreningen har god ekonomi med enbart en skuld på 5 631 kr/m2, se årsredovisningen för 2023. 

Bilplats finns. Föreningen har 7 parkeringsplatser till förfogande för medlemmarna. Det är förberett för laddstolpar till 5 av platserna. Lägenheten är ansluten till fiber via gruppavtal med Telia. En parkeringsplats med elstolpe tillhör denna bostadsrätt. 

Utrymme finns även i förrådet på ca 3 kvm. Man har även tillgång till ett cykelförråd. 

Beskrivning

Altan och Trädgård

Härlig trädgård på baksidan i sydvästläge. Stor gräsmatta, buskar, lugnt läge bort från väg och insyn. Här går utmärkt för den odlings-intresserade att ha både pallkragar och växthus. 

Stor rymligt altan utanför vardagsrummet med slipad betong, likvärdig den som finns i allrummet. 

På framsidan finns en trevlig egen entré upp mot huset och en uteplats som är perfekt för frukosten. 

 

Vardagsrum

Välkomnande entré till lägenheten in till hall och vidare till vardagsrum och kök i öppen planlösning. Allrummet har en härlig rymd med stora fönsterpartier och glasade altandörrar mot uteplatsen och här inryms ett stort matbord. Köket är byggt med köksö och utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och vinkyl. Köksbänkar med kalksten. 

Golvet är vackert slipad betong med golvvärme. - både i vardagsrum, kök och sovrum 1.

Köket

Köket är byggt med köksö och utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och vinkyl. På golvet ligger fint ett slipat betonggolv med vattenburen golvvärme och väggarna är målade. Bänkskiva i Gotländsk kalksten. 

Badrum

Påkostat badrum på nedre plan med helkaklade väggar och mosaik på golvet med golvvärme. I badrummet finns vägghängd WC, en helt ny tvättmaskin (2024), bänkskiva i gotländsk kalksten, kommod och duschhörna med vikväggar i klarglas.

På övre plan finns badrum nr 2 kakel, klinkers ett badrum med dusch, WC och tvättställ.

Sovrum

Sovrum 1 med plats för dubbelsäng och nattduksbord. På golvet ligger det även här ett vackert slipat betonggolv med vattenburen golvvärme.

På övre plan finns två sovrum varav ett master bedroom med stora fönster partier med fransk balkong och plats för dubbelsäng.

Om man önskar ett gästrum/sovrum till så går det att bygga i den separata delen av allrummet på övervåningen. 

 

Balkongen

Fin balkong med glasade räcken och trall. Plats finns för mindre möblemang. Från balkongen har man fin utsikt och havskontakt.

Allrum övre plan

Trivsamt allrum med plats för soffa och TV-möbel. Rummet har en stor takkupa med glasade partier och pardörrar ut till balkongen.

Området

Gnisvärd är underbar levande strand med många av öns bäst bevarade fiskebodar, en fin hamn, kapell och en underbar sandstrand som stäcker sig ca 2,5 km söderut mot Tofta Beach (samma strand). 

Gnisvärd är en ort i Tofta socken utmed den gotländska västkusten cirka 15 kilometer söder om Visby. 

Följer man sandstranden söderut så kommer man efter ca en kilometer till Tofta beach, Gotlands populäraste strand som en varm sommardag kan ha 10.000 besökare. Här finns ett flertal populära restauranger med direkt strandläge. 
I närheten av fastigheten ligger Lilo Surfcafe där det serveras grillade mackor, glass och kaffe. Här finns också pool och till från Standbacken är det enbart ca 100 meter ner till fina havsbad vid den fina stranden och den mest populära kitespotsen på Gotland. Ett naturligt rev gör att vattnet är platt på ena sidan och med vågor på andra sidan.

Här finns ett handfull fantastiska restauranger såsom Strandpensionatet, Tofta Beach House, Restaurang Broman&Son i Gnisvärd och Surflogiet på Toftastranden.  .

Strandrestaurangen är belägen i direkt anslutning till havet vilket medför magiska solnedgångar.

En liten bit från Toftas strand ligger Resturang Toftagården med en mysig matsal och en stor trädgård med uteservering för varma kvällar. 

Utmed den norra infartsvägen till Gnisvärd ligger Gnisvärds skeppssättningar, som är daterade till bronsåldern.

Gnisvärd var förr Gotlands största fiskeläge. Ett 40-tal bodar av sten och trä ligger på ömse sidor om en med stranden parallell väg. Innanför bodarna ligger en inhägnad torkplats för nät, en så kallad gistgård. Ett stenkapell, Strandkyrkan, från 1839 bidrar till att ge platsen en ålderdomlig stämning.

Gnisvärd var ett betydande fiskeläge särskilt under strömmingsperioderna 1600–1680, 1747–1809 och 1877–1906. 

 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Fälting Lottes väg 1b

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Fälting Lottes väg 1b

Ansvarig fastighetsmäklare

Göran Pagrot
Fastighetsmäklare